Recepty, kde je horčica
Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance,
ktoré opečieme na horúcom
oleji. Osolíme, okoreníme,
pridáme posekanú feferónku
a podlejeme vínom
Kuracie krídelka trocha inak
Očistené krídelka aspoň 2 hodiny marinujeme v obidvoch omáčkach, ktoré sme pripravili zmiešaním uvedených surovín a...
Pečené koleno
Umyté koleno narežeme
tak, aby na koži vznikli kosoštvorce.
Z trochy čierneho
piva, oleja, cukru, ...
Diabolská zmes
Mäso umyjeme, osušíme
a pokrájame na tenké
rezance. Na hlbšej panvici
zohrejeme tuk a mäso
na ňom opražíme.
Živánska
Z oleja, piva, horčice a korenia vytvoríme marinádu, v ktorej 6 hodín necháme odstáť...
Syrové vyprážané placky z údeného syra
Syr nastrúhame, zmiešame
s rozšľahanými vajcami,
strúhankou, mliekom, rozotreným
strúčikom cesnaku
a soľou. Ak je hmota...
Pikantná bryndza
Bryndzu vymiešame so
zmäknutým maslom,
postupne pridáme sardelovú
pastu, mlieko, horčicu,
mletú papriku a soľ.
Šarišská roláda
Mäso rozdelíme na 2 časti,
orez pomelieme a veľký
kus si prerežeme a nakrojíme. Vyklepeme čo najväčší
plát....
Francúzske kurča
Naporciované kurča zbavené kože a kostí osolíme a zasypeme tymianom. Od večera do rána ho necháme...
Pečené kuracie stehná na zelenine
Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska, pridáme pokrájanú mrkvu, olej, premiešame (zamiešame po pridaní...
Šťuka na hubách
Rybu očistíme a nakrájame na porcie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 5...
Ľahký kurací šalát
Do misky dáme ocot, horčicu, soľ a korenie. Dôkladne ušľaháme metličkou. Tenkým pramienkom...
Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú feferónku a podlejeme vínom
Kuracie krídelka trocha inak
Očistené krídelka aspoň 2 hodiny marinujeme v obidvoch omáčkach, ktoré sme pripravili zmiešaním uvedených surovín a...
Pečené koleno
Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja, cukru, ...
Diabolská zmes
Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké rezance. Na hlbšej panvici zohrejeme tuk a mäso na ňom opražíme.
Živánska
Z oleja, piva, horčice a korenia vytvoríme marinádu, v ktorej 6 hodín necháme odstáť...
Syrové vyprážané placky z údeného syra
Syr nastrúhame, zmiešame s rozšľahanými vajcami, strúhankou, mliekom, rozotreným strúčikom cesnaku a soľou. Ak je hmota...
Pikantná bryndza
Bryndzu vymiešame so zmäknutým maslom, postupne pridáme sardelovú pastu, mlieko, horčicu, mletú papriku a soľ.
Šarišská roláda
Mäso rozdelíme na 2 časti, orez pomelieme a veľký kus si prerežeme a nakrojíme. Vyklepeme čo najväčší plát....
Francúzske kurča
Naporciované kurča zbavené kože a kostí osolíme a zasypeme tymianom. Od večera do rána ho necháme...
Pečené kuracie stehná na zelenine
Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska, pridáme pokrájanú mrkvu, olej, premiešame (zamiešame po pridaní...
Šťuka na hubách
Rybu očistíme a nakrájame na porcie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 5...
Ľahký kurací šalát
Do misky dáme ocot, horčicu, soľ a korenie. Dôkladne ušľaháme metličkou. Tenkým pramienkom...