Jednoduchý zemiakový šalát

redakcia - fotkaredakcia, 24. septembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 PL
150 ml
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme ich, prelejeme studenou vodou a olúpeme. Po vychladnutí pokrájame na kolieska, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno alebo na tenké kolieska.

  2. 2

    Pokvapkáme olejom, posypeme korením a zalejeme vychladnutým nálevom, ktorý pripravíme tak, že vo vode rozvaríme cukor, pridáme ostatné ingrediencie a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Zľahka premiešame, podľa potreby dochutíme a necháme aspoň hodinu odležať v chlade. Šalát môžeme osviežiť posekanou kôprovou vňaťou alebo pažítkou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vymazať
Takýto bez zeleniny ale majonézový robievam na Vianoce - zeleninu v šaláte veľmi nemusíme:)
A odporúčam cibuľu nedávať surovú, ale ju nechať len prejsť varom v náleve a hneď odstaviť - je ľahšie stráviteľná.
Vymazať
Cibuľu spariť nálevom. Dakedy a veľa rodín i dnes aj na Vianoce ku kaprovi, alebo inokedy k rezňom robili len takýto - ľahký zemiakový šalát.Majonézový šalát s vajíčkami prišiel do módy tak pred 50. rokmi. My robíme obidva - mužská časť papá obyčajný, ženská vajíčkový s majonézou.