4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme ich, prelejeme studenou vodou a olúpeme. Po vychladnutí pokrájame na kolieska, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno alebo na tenké kolieska.
- 2
Pokvapkáme olejom, posypeme korením a zalejeme vychladnutým nálevom, ktorý pripravíme tak, že vo vode rozvaríme cukor, pridáme ostatné ingrediencie a necháme vychladnúť.
- 3
Zľahka premiešame, podľa potreby dochutíme a necháme aspoň hodinu odležať v chlade. Šalát môžeme osviežiť posekanou kôprovou vňaťou alebo pažítkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A odporúčam cibuľu nedávať surovú, ale ju nechať len prejsť varom v náleve a hneď odstaviť - je ľahšie stráviteľná.