Horčica

Recepty, kde je horčica

prazdny

Štipľavé mäsové rezance

Bravčové mäso

Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú...

prazdny

Ružový šalát

Cestoviny

Cestoviny uvaríme a scedíme. Čínsku aj červenú kapustu natenko nakrájame a posolíme, aby kapusta zmäkla...

prazdny

Viedenský cestovinový šalát

Bravčové mäso

Cestoviny uvaríme v slanej vode, prepláchneme ich studenou vodou, necháme odkvapkať a vložíme do misy....

prazdny

Sviečková na smotane

Hovädzie mäso

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Vajíčkový šalát s hubami

Šaláty

Vajcia a nakladané huby nahrubo posekáme, šunkovú salámu, varený zeler a hlávkový šalát nakrájame na...

prazdny

Šalát z húb naložených v soli

Šaláty

Vychladnuté, ošúpané zemiaky pokrájame na pásiky, huby na plátky, vajcia na kocky, rajčiny...

prazdny

Vyprážaná makrela v cestíčku s ovsenými vločkami

Hlavné jedlá

Makrelu rozdelíme na porcie. Každý kus obalíme v múke. Filé ponoríme do vymiešaných vajec a...

prazdny

Lososové rizoto

Hlavné jedlá

Ryžu uvaríme v slanej vode. Poriadne umytý a kefkou vydrhnutý citrón nakrájame na plátky, ktoré...

prazdny

Medový pstruh

Hlavné jedlá

Pstruha vypitveme, zbavíme šupín, poriadne poumývame, poutierame do sucha a urobíme priečne zárezy po...

prazdny

Kapustové závitky

Hlavné jedlá

Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. 8 listov oddelíme, ...

prazdny

Maďarská sviečková na smotane

Hovädzie mäso

Koreňovú zeleninu nakrájame na drobno. Spolu so všetkými koreninami, soľou, octom a vodou ju...

prazdny

Maďarské rezne

Bravčové mäso

Z bravčového karé si nakrájame rezne, ktoré naklepeme, osolíme a obalíme v trojobale – múka, vajíčko, ...

prazdny

Grilovaný losos so zázvorom

Hlavné jedlá

V menšej nádobe rozohrejeme maslo, med a hnedý cukor. Nádobu stiahneme z rozohriateho sporáka a...

prazdny

Domáci morčací hamburger

Hlavné jedlá

V sklenenej miske zmiešame mleté morčacie mäso, vajce, koreniny, soľ, šľahačku, horčicu,...

prazdny

Šťavnaté kúsky

Kuracie mäso

Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Kožu oddelíme na prst od mäsa, no necháme ju k...

prazdny

Zeleninovo– cestovinový šalát s jogurtom

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Očistenú zeleninu pokrájame nadrobno.

prazdny

Tresčie závitky na diabolský spôsob

Hlavné jedlá

V miske zmiešame horčicu, trocha korenia, posekanú petržlenovú vňať a sardely, ktoré sme najskôr vykostili a prelisovali...

prazdny

Sviečková na smotane

Hovädzie mäso

Oravskú slaninu pokrájame a dáme opražiť na troške oleja, pridáme na drobno pokrájané cibule a počkáme, kým zmäknú.

prazdny

Mletý steak s korenistou omáčkou

Hovädzie mäso

Polovicu očistenej cibule pokrájame na kocky, druhú polovicu na kolieska. Mleté mäso, na kocky pokrájanú cibuľu, vajcia,...

prazdny

Údené karé na víne

Hlavné jedlá

Mäso umyjeme, vložíme do pekáča, pridáme slivky, zalejeme vínom zmiešaným s 250 ml vody, prikryjeme a...

prazdny

Štipľavé mäsové rezance

Bravčové mäso

Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú feferónku a podlejeme vínom

prazdny

Kuracie krídelka trocha inak

Kuracie mäso

Očistené krídelka aspoň 2 hodiny marinujeme v obidvoch omáčkach, ktoré sme pripravili zmiešaním uvedených surovín a...

prazdny

Pečené koleno

Bravčové mäso

Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja, cukru, ...

prazdny

Diabolská zmes

Bravčové mäso

Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké rezance. Na hlbšej panvici zohrejeme tuk a mäso na ňom opražíme.

prazdny

Živánska

Bravčové mäso

Z oleja, piva, horčice a korenia vytvoríme marinádu, v ktorej 6 hodín necháme odstáť...

prazdny

Grilovaný hermelín s medom

Bezmäsité jedlá

Hermelíny vybalíme a vnútorné obaly uschováme.

prazdny

Syrové vyprážané placky z údeného syra

Bezmäsité jedlá

Syr nastrúhame, zmiešame s rozšľahanými vajcami, strúhankou, mliekom, rozotreným strúčikom cesnaku a soľou. Ak je hmota...

prazdny

Pikantná bryndza

Nátierky

Bryndzu vymiešame so zmäknutým maslom, postupne pridáme sardelovú pastu, mlieko, horčicu, mletú papriku a soľ.

prazdny

Šarišská roláda

Bravčové mäso

Mäso rozdelíme na 2 časti, orez pomelieme a veľký kus si prerežeme a nakrojíme. Vyklepeme čo najväčší plát....

prazdny

Francúzske kurča

Kuracie mäso

Naporciované kurča zbavené kože a kostí osolíme a zasypeme tymianom. Od večera do rána ho necháme...

prazdny

Pečené kuracie stehná na zelenine

Kuracie mäso

Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska, pridáme pokrájanú mrkvu, olej, premiešame (zamiešame po pridaní...

prazdny

Šťuka na hubách

Hlavné jedlá

Rybu očistíme a nakrájame na porcie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 5...

prazdny

Ľahký kurací šalát

Kuracie mäso

Do misky dáme ocot, horčicu, soľ a korenie. Dôkladne ušľaháme metličkou. Tenkým pramienkom...