Hladká

Recepty, kde je hladká

prazdny

Linecké trené koláčiky

Koláče

Zo surovín vypracujeme cesto a z polovičky lisom na cesto lisujeme na plech hviezdičky. Druhú polovičku...

prazdny

Linecké koláčiky

Koláče

Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré dáme na hodinu do chladničky. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku...

prazdny

Kvasnicová polievka s pórom

Bezmäsité jedlá

Na masle speníme cibuľu, pridáme droždie, opražíme dozlatista a zalejeme bujónom. Zahustíme svetlou zápražkou z...

prazdny

Jemná hríbová omáčka

Bezmäsité jedlá

V hrnci s nepriľnavým povrchom zohrejeme polovicu masla, krátko na ňom speníme najemno nasekanú cibuľu a petržlenovú...

prazdny

Vyprážaný moravský rezeň s vlašským šalátom

Bravčové mäso

Plnka na rezne: Vyšľahané vajcia zmiešame so slaninou a šunkou. Opečieme na panvici na tuhšiu praženicu....

prazdny

Šumavská hovädzia pečienka

Hovädzie mäso

Pripravené hovädzie mäso prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme a spoločne s nadrobno pokrájanou cibuľou opražíme na...

prazdny

Syrový koláč s údeným mäsom

Bravčové mäso

Cesto: Dôkladne vymiešame múku zmiešanú s 1 KL soli, maslo, vajce, vodu a vypracujeme...

prazdny

Medvedie labky

Koláče

Vždy keď som som niekoho ponúkla týmito labkami, pýtal si recept. Keďže ich jedávam od...

prazdny

Pochúťkové kyslé bravčové nožičky

Bravčové mäso

Cibuľku pokrájanú nadrobno opražíme na masti doružova, pridáme červenú papriku, rascu, postrúhaný cesnak, soľ,...

prazdny

Bôčikový zabíjačkový guláš s pečeňou a obličkami

Bravčové mäso

Bravčový bôčik očistíme, vykostíme a nakrájame na malé kocky. Pečeň odblaníme a nakrájame na rezance....

prazdny

Mastný zabíjačkový guláš pre silné žalúdky

Bravčové mäso

Opláchnutý, očistený bravčový bôčik a lalok nakrájame na rovnomerné kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme dozlata...

prazdny

Medovníčky

Dezerty

Názov tohto receptu mám v zošitku orámovaný, podčiarknutý a vedľa je napísané NAJLEPŠIE!!! A veru aj...

prazdny

Univerzálne kysnuté cesto

Dezerty

Upiecť dobrý koláč z kysnutého cesta sa zdá jednoduché. Pre začiatočníka sú však problémom recepty typu:...

prazdny

Bravčová noha na segedínskej kapuste

Bravčové mäso

Nožičky dobre očistíme, vo vlažnej vode poriadne operieme a pozdĺžne ich rozsekneme na polovicu. Na...

prazdny

Slezinová polievka

Bravčové mäso

Krúpy prepláchneme a dáme do slanej vody uvariť domäkka. Cibuľu nakrájame najemno a na masti ju...

prazdny

Zabíjačkový guláš v bochníku

Bravčové mäso

Umyté a osušené mäso pokrájame na kocky, očistené obličky rozrežeme po dĺžke, vyrežeme kanáliky a...

prazdny

Gazdovský tanier

Bravčové mäso

Bravčové karé okoreníme, osolíme prudko opečieme na panvici na tuku po oboch stranách. Kyslú kapustu...

prazdny

Králik na korení

Bravčové mäso

Králika rozdelíme na 8 porcií, zalejeme ich červeným vínom, octom a korením a necháme ich...

prazdny

Kurča pre chlapov

Kuracie mäso

Prsia obalíme v hladkej múke. Pomarančový džús, sójovú omáčku, cesnak, med, čili...

prazdny

Žobrácka pochúťka

Hovädzie mäso

Dôkladne umyté držky varíme. Vodu počas varenia 2–krát vymeníme. Uvarené držky necháme vychladnúť.

prazdny

Čardášové ragú

Hovädzie mäso

Mäso pokrájame na pásiky, v miske ho premiešame s olejom a necháme v chladničke aspoň hodinu...

prazdny

Chlapské plátky

Hovädzie mäso

Mäso naklepeme, osolíme, trochu okoreníme, obalíme v múke a na oleji opečieme z oboch...

prazdny

Pečený pstruh s pečenými zemiakovými dukátikmi

Hlavné jedlá

Pstruhy osolíme, obalíme do hladkej múky, poukladáme na plech, potrieme roztopeným maslom alebo olejom,...

prazdny

Zbojnícka roláda

Hovädzie mäso

Z mäsa nakrájame väčší plát, rozklepeme ho, potrieme cesnakom rozotreným so soľou, okoreníme, ...

prazdny

Plátky starého otca

Bravčové mäso

Bravčové mäso nakrájame na plátky, naklepeme ho, osolíme, z jednej strany posypeme paprikou a...

prazdny

Údený jazyk so slivkovou omáčkou

Bravčové mäso

Nie je to celkom bežné jedlo, ale inšpiroval ma recept na egrešovú omáčku a spomienka že...

prazdny

Francúzsky jablkový koláč

Koláče

Vymiesime cesto z polohrubej a hladkej múky, masla, žĺtku, soli, cukru a vody....

prazdny

Mandľové medailóniky s koreninovou omáčkou

Bravčové mäso

Z bravčovej panenky nakrájame medailóniky, osolíme ich, okoreníme podľa chuti a obalíme v múke, ...

prazdny

Vyprážaná roštenka plnená feferónmi

Hovädzie mäso

Hovädziu roštenku nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme vyklepeme na tenko. Mäso naplníme nakrájanou cibuľou...

prazdny

Kapustová pochúťka

Bezmäsité jedlá

Jedlo pochádza z vinohradníckej časti Bratislavy Rače. Trochu som ho modifikoval, ale chuť zostáva...