Šalátovica fotorecept

tinca - fotkatinca, 12. júna 2010
Šalátovica (fotorecept)
Foto: tinca

U nás sa jej hovorí aj "vechťovica", mám ju rada vlažnú alebo aj studenú. Pre tieto horúce dni ako stvorená.

3-4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3-4 hlávky
1 kelímok
10 ks
2 ks
3 strúčky
kúsok /3 cm/

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, šalát umyjeme a potrháme na stredné kúsky. Pridáme korenie, bobkový list, soľ a cesnak. Ja som 2 strúčky roztlačila a jeden pokrájala na tenké plátky, mám to tak v kyslých polievkach rada. Krátko povaríme, ja nemám rada šalát rozvarený, ale chrumkavý al-dente.

    Šalátovica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom si rozriedime kyslú pochúťkovú smotanu trochou mlieka a pridáme 2 KL hladkej múky a rozhabarkujeme. Mám fintu,aby sa nám nerobili hrčky pred múkou pridáme do zátrepky trochu kryštáľového cukru. Vylejeme do šalátu, chvíľku prevaríme. Dochutíme citrónovou alebo limetkovou šťavou, cukrom /ja robím sladko-kyslú/. Nakoniec pustíme kúsok masla na zjemnenie polievky a dochutíme nasekaným kôprom.

    Šalátovica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opražíme si starší chlieb na suchej teflónovej panvici /ja som mala tmavý ľanový/ a pred podávaním krutónky pridáme do šalátovice. Dobrú chuť!

    Šalátovica (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
mnam mnam toto mam rada....inak myslela som, ze nazov "vechtovica" sa pouziva len v nasej rodine ;-)
My ju voláme jednoducho šalátová polievka a robím podobne aj prívarok,napr.k fašírkam a máme radi.A zasa pekné foto :-))
@fr ézinka ja robievam tiež prívarok aj ten je chutný, stačí s volským okom alebo ako píšeš ty s fašírkou.