U nás sa jej hovorí aj "vechťovica", mám ju rada vlažnú alebo aj studenú. Pre tieto horúce dni ako stvorená.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3-4 hlávky |
|
1 kelímok |
|
|
|
10 ks |
|
2 ks |
|
3 strúčky |
|
kúsok /3 cm/ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny, šalát umyjeme a potrháme na stredné kúsky. Pridáme korenie, bobkový list, soľ a cesnak. Ja som 2 strúčky roztlačila a jeden pokrájala na tenké plátky, mám to tak v kyslých polievkach rada. Krátko povaríme, ja nemám rada šalát rozvarený, ale chrumkavý al-dente.
-
2
Potom si rozriedime kyslú pochúťkovú smotanu trochou mlieka a pridáme 2 KL hladkej múky a rozhabarkujeme. Mám fintu,aby sa nám nerobili hrčky pred múkou pridáme do zátrepky trochu kryštáľového cukru. Vylejeme do šalátu, chvíľku prevaríme. Dochutíme citrónovou alebo limetkovou šťavou, cukrom /ja robím sladko-kyslú/. Nakoniec pustíme kúsok masla na zjemnenie polievky a dochutíme nasekaným kôprom.
-
3
Opražíme si starší chlieb na suchej teflónovej panvici /ja som mala tmavý ľanový/ a pred podávaním krutónky pridáme do šalátovice. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu