Foto: enerrgizer
...raz som góju jedol a bola perfektná (oni (rómovia)vedia, čo je dobré)... pôvodný recept ktorý som dostal je trošku doplnený, upravený a pozmenený...
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
...pripravíme si všetky suroviny, bravčový bôčik nakrájame na malé kocky a vyškvaríme...
-
2
...cibuľu nakrájame na kolieska, poprášime hladkou múkou a orestujeme vo výpeku...
-
3
...zemiaky nastrúhame, zasypeme múkou a zmiešame s prelisovaným cesnakom, soľou, majoránkou, čiernym mletým korením a vyškvareným bôčikom...TIP: nové zemiaky majú veľa vody, preto takéto jedlá (halušky, placky...) pripravujeme radšej zo starých zemiakov...
-
4
...bravčové črevá dôkladne prepláchneme a naplníme zemiakovou zmesou. Pri varení zväčšia svoj objem, preto plníme asi len na polovicu objemu. Konce dôkladne uzavrieme...
-
5
...dáme variť do studenej vody asi na pol hodinu. Na vymastený pekáč položíme uvarenú góju a v rúre zapečieme...
-
6
...pôvodný recept som doplnil o bôčik. Ak chceme toto jedlo ešte viac zdokonaliť, góju nakrájame na centimetrové kolieska a opečieme ich na panvici do schrumkovatenia (krásne slovo)...
-
7
...podávame s kyslou kapustou, feferónkami, ozdobené chrumkavou cibuľkou...gója je najlepšia s chladeným pivom...dobrú chuť
prepáč mi, prosím, moju nepozornosť.
dakujem :-)
len tak mimochodom ma napadlo, že mnohí dnes majú elektrické mlynčeky na mäso, do ktorých výbavy patrí aj plnička. používajú ju na plnenie jaterníc, klobás i párkov. čo myslíš, @enerrgizer , nedala by sa použiť aj na Góju?
Prekvapilo MA, ze to poznate aj mimo "Zapadnej Azie!" :D
Btw: podava sa k tomu "čučo"! Dostal som aj pribor, dali si zalezat, aby chatrc bola cista... Kysla kapusta bocik su moje oblubene suroviny. Tak ako? Dame dokopi Rpt na goju, ci ine nazvy, alebo navstivime este raz geto na original? :D
A to mam povest uzasneho kuchara, rasistu, bitkara, copraka, suknickara, rockera, basmana, psickara, koniara, labuznika, Cigana, Araba, Madara...... :(