Sedliacky bochník

garanco - fotkagaranco, 8. júla 2010
Sedliacky bochník
Foto: garanco

Je to starý, overený recept od mojej mamy, upravený pre domácu pekáreň.

1kg
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

400 ml
1 lyžica
1 väčší, varený v šupke, prelisovaný
2 lyžičky
1 lyžička
560 g
130 g
1 balíček/2lyžičky
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Suroviny pridávame v takom poradí, ako sú napísané /múku vždy osievam/.

    Sedliacky bochník - obrázok 1
  2. 3

    Program nastavíme pre biely chlieb. Ak máte čas, a sledujete postup pečenia, pár minút pred začiatkom samotného pečenia potrite povrch cesta vodou, posypte sézamovými semienkami a pšenom- alebo podľa chuti.

    Sedliacky bochník - obrázok 3
  3. 4

    Upečený chlieb necháme vychladnúť na mriežke.

    Sedliacky bochník - obrázok 4

Diskusia k receptu

tatranka
Nemám pekárničku.Žeby som vyskúšala v rúre elektrickej?Skúsim.Napíšem výsledok.
janadelfi
@Garanco , múka hladká špeciál, alebo T650. Nemám dobrú skúsenosť so špeciálkou pri chlebíku. Určite vyskúšam - dávam do KK.
marienka44
Garanco, do mojej pekarne sa ma dat max. 500 g múky a asi 350 ml vody. Ked dodrzim Tvoj recept, neprekysne mi cesto vrchom nadoby?
garanco
odpovede: najlepšia je obyčajná hladká, neviem teraz jej číslo, ale piekla som aj so špeciálnej, keďže sa to mieša s celozrnnou. Dá sa piecť aj v elektrickej, iba postup musí byť ako pri kysnutom ceste
/myslím, že klasika je klasika, ten zemiak a ocot spravia výborný domáci chlieb./ Marienka, množstvo musíš dodržať, ako máš určené pri svojej pekárni, ja mám až na 1,5 kg bochník, ale recept je na 1kg chlieb.
tatranka
Bochník sa vydaril,bol naozaj chutný.Celkom pekne sa mi upiekol v elektrickej rúre.
garanco
Som rada, že sa Ti vydaril. Minule som čítala pri recepte bagetiek, že ich autorka dáva na horúci plech - to môže byť výborné, tak to robila aj moja mama, určite to vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia