Foto: garanco
Je to starý, overený recept od mojej mamy, upravený pre domácu pekáreň.
1kg
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
Suroviny
400 ml |
|
1 lyžica |
|
1 väčší, varený v šupke, prelisovaný |
|
2 lyžičky |
|
1 lyžička |
|
560 g |
|
130 g |
|
1 balíček/2lyžičky |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Suroviny pridávame v takom poradí, ako sú napísané /múku vždy osievam/.
-
3
Program nastavíme pre biely chlieb. Ak máte čas, a sledujete postup pečenia, pár minút pred začiatkom samotného pečenia potrite povrch cesta vodou, posypte sézamovými semienkami a pšenom- alebo podľa chuti.
-
4
Upečený chlieb necháme vychladnúť na mriežke.
/myslím, že klasika je klasika, ten zemiak a ocot spravia výborný domáci chlieb./ Marienka, množstvo musíš dodržať, ako máš určené pri svojej pekárni, ja mám až na 1,5 kg bochník, ale recept je na 1kg chlieb.