Foto: julianqa
Mimoriadne dobrý! Tento koláč mam rada, ja som sa rozhodla na tento koláč dať aj čerešne, lebo mi v chladničke len pohnijú a zbytočne Zobraziť celý popisMimoriadne dobrý! Tento koláč mam rada, ja som sa rozhodla na tento koláč dať aj čerešne, lebo mi v chladničke len pohnijú a zbytočne ich vyhodím do koša!!!!
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Muku a prášok do pečiva spolu zmiešame.
-
2
Maslo rozdrvíme a zhnetieme spolu aj s praškovym cukrom, pridáme kakao a 2 cele vajcia a pol balička vanilkového cukru môžme aj cely balíček. A všetko spolu zmiešame tak aby sa nám vytvorilo pekne hnede cesto.
-
3
Ked mame urobene cesto, tak rozdelíme si na 2 časti a tu väčšiu vyvaľkáme, a vyvaľkané cesto uložíme na vymasteny plech. Na toto cesto nalejeme lekvár.
-
4
Na cesto, kde už mame natretý lekvár poukladáme čerešne, ale predtým ich poriadne necháme odtiecť od vody.
-
5
Z ďalšieho cesta čo sme si odložili si narobíme šulky. Robime ich prstami ,,,,
-
6
Ked mame narobene šulky tak ich poukladáme na cesto tak aby vznikli mreže. ale ak sa vám nebude chcieť šulat tak môžte si vziať strúhadlo a cesto nastrúhať a posypať na čerešne. A dáme do rúry piecť. Ked pečieme tak kontrolujeme paličkou či sa nám naberá cesto, ak nie tak je koláč upečený.
-
7
Keď mame koláč upečený, nakrájame ho na kocky a dáme na tanierik. Môžme podávať k čaju alebo káve. Tak pochutnajte si.
Diskusia k receptu