Foto: tankaa
Tento zákusok je náš najobľúbenejší a robím ho pri každej príležitosti.
30
porcií
porcií
180 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Orechová piškota: | |
5 ks |
|
25 dkg |
|
20 dkg |
|
1 ks |
|
5 dkg |
|
Plnka : | |
8 ks |
|
1 l |
|
2 ks |
|
40 dkg |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
sneh: | |
8 ks |
|
50 dkg |
|
2 pl |
|
Postup
-
1
Piškota: Celé vajcia vyšlahať s cukrom do peny, potom po troche pridávať múku s orechami a práškom do pečiva . Pečieme na papieri .
- 2
Plnka: Mlieko si uvaríme s cukrom potom pridáme v troche mlieku rozmiešané žltky, zlaté klasy a múku a uvaríme hustú kašu. Za stáleho miešania necháme vychladnúť. Potom všlaháme maslo a rum.
- 3
Sneh: Bielka šlaháme s cukrom do hustej peny, potom pridame ocot a šlaháme nad parou kým nie je sneh teplý.Potom ho necháme vychladnúť. Plnku natrieme na piškotu necháme stuhnúť na to natrieme sneh a posypeme strúhanou čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Help !!!
cesto:5 žľtkov,200 g cukor / z toho polovica do snehu/. Ja davam vsade kryst. cukor, je cistejsi. 5 PL vlaznej vody, 160 g polohrubej múky, 1/2 prasok do peciva, 1 PL kakao. Cesto je hnede. Vymiesat zvlast zltka a zvlast sneh...
Krém: 0,5 l mlieka, 5 zltkov, 4 PL polohrubej muky, uvarit besamel a ten vychladnuty zmiesat s 250 g masla a 200 g cukru praskový.
Na vrch: 5 bielkov vyslahat nad prou s 200 g cukru. Pridat stavu z 1 citrona. Na ozdobu povrch posypat postruhanou cokoladou, grankom, kakaom alebo aj polevou cokoladovou poliat.
Vas recept je narocny aj na pocet vajec. Do kremu moze ist aj menej ako 5 zltkov, ked máme v chladnicke odlozene starsie bielky. Vlastne tolko zltkov je napisanych tak vela preto, aby sme ziskali aspon 5 bielkov na zaverecny sneh. Dobru chut.