Táto vajcová polievka je trošku iná akú nám v závodnej jedálni tety kuchárky ponúkali. Kto vyskúša určite ocení :-D
tepelná úprava
Postup
-
1
Zámerne som k surovinám neuviedla množstvá, lebo to záleží na gazdinkách koľko polievky budú variť. Najdôležitejší je postup, ktorým ma už dávno prekvapila mamka. Na oleji si urobíme svetlú zápražku , pridáme mletú rascu /ja dávam do troch litrov polievky pol KL/ necháme chvíľku miešaním uvoľniť arómu, pridáme červenú papriku a hneď zalejeme studenou vodou. A teraz najdôležitejšia informácia ! Platňu stiahneme na minimum a za občasného miešania /asi dva krát :-D/ varíme presne 45 minút !! Prečo práve toľko netuším, ale funguje to. Až po tejto dobe polievku osolíme a zároveň dáme nasekanú petržlenovú vňať. Povaríme ešte 5 minút a začneme spúšťať CELÉ vajcia ! Po spustení posledného vajíčka vypneme varič a čakáme 10 minút pokiaľ "dôjdu" a až po tejto dobe jemne premiešame, aby vajíčka ostali celé. Podľa tohoto návodu sa dá uvariť aj skvelá paradajková polievka, keď namiesto vajec dáme paradajkový pretlak a pridáme trošku cukru. Tak a teda dobrú chuť odporcovia vajcovej rascovky, lebo táto polievka je fakt iná :-D
Diskusia k receptu