Prívarok z mladej fazuľky s kôprom fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 13. júla 2010
Prívarok z mladej fazuľky s kôprom (fotorecept)
Foto: alexdidi

Ako dieťa som prázdniny trávila u babičky na dedine. Keďže babička okrem hydiny chovala aj kravičku, mali sme dosť často smotanové prívarky alebo polievky. Zobraziť celý popisAko dieťa som prázdniny trávila u babičky na dedine. Keďže babička okrem hydiny chovala aj kravičku, mali sme dosť často smotanové prívarky alebo polievky. Jedným z mojich obľúbených prívarkov bol aj fazuľľkový s volským okom, strateným vajcom, opečeným kúskom mäska alebo fašírkou.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 PL
1 ks
4-5 ks
250 ml
1 ks
asi 2PL




Postup

  1. 1

    Na masle orestujeme do sklovita na drobno pokrájanú cibuľu.

    Prívarok z mladej fazuľky s kôprom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Fazuľku očistíme, porežeme a opláchneme.

    Prívarok z mladej fazuľky s kôprom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Fazuľku pridáme k orestovanej cibuľke,podlejeme vodou, osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a varíme takmer do mäkka.

    Prívarok z mladej fazuľky s kôprom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme očistené, na kocky porezané zemiaky a dovaríme. Z kyslej smotany, žĺtka, múky a mlieka / asi 100ml / si pripravíme zátrepku.

    Prívarok z mladej fazuľky s kôprom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do fazuľky so zemiakmi vlejeme zátrepku a pokrájaný kôpor, asi 1čl octu a cukru a chvíľku povaríme. Ja som podávala s guľkami z mletého mäsa, ktoré nám zvýšili z grilovačky.

Diskusia k receptu

alzbetka2
mňam fazuľka, zbožňujem ńa všetky spôsoby, dala by som si hneď, navnadila si ma, ak budú mať, tak si kúpim a bude aj u nás.dík
evusik
je zaujímavé ako sa človeku rokmi menia chute.... ako decko by som žiaden kyslý prívarok nezjedla ani keby ma zabili a teraz im mám rada, zvlášť teraz v lete. @alexdidi pripomenula si mi, že som dávno takéto nevarila :-) pekný recept
braxi
výborné...suseda ma naučila pred 3 dňami krájať fazuľku šikmo. Viem že je to v podstate jedno. ale vyzerá to super, skús to! A ja teraz odovzdávam ďalej radu od Evičky, lebo sa učíme celý život.
bozulka
Fazuľkový prívarok mám najradšej len s varenými zemiakmi bez mäsa aj bez vajec,ale za to s kopou kôpru.Fazuľku tiež krájam na šikmo v rukách sa to lepšie krája.Tvoj receptík je pekný aj s tými guľkami.
foska
Robievame fazulkovy privarok, ale dnes som spravila presne podla tohto receptu a bol vyborny. K nemu metenik. Dakujem za inspiraciu!
shamoli
hladala som recept na takyto privarok,nakolko som ho roky nejedla a este nikdy ho nevarila,a podla tohto receptu vysiel perfektne, budem casto varit. dakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia