Foto: alexdidi
Ako dieťa som prázdniny trávila u babičky na dedine. Keďže babička okrem hydiny chovala aj kravičku, mali sme dosť často smotanové prívarky alebo polievky. Zobraziť celý popisAko dieťa som prázdniny trávila u babičky na dedine. Keďže babička okrem hydiny chovala aj kravičku, mali sme dosť často smotanové prívarky alebo polievky. Jedným z mojich obľúbených prívarkov bol aj fazuľľkový s volským okom, strateným vajcom, opečeným kúskom mäska alebo fašírkou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle orestujeme do sklovita na drobno pokrájanú cibuľu.
-
2
Fazuľku očistíme, porežeme a opláchneme.
-
3
Fazuľku pridáme k orestovanej cibuľke,podlejeme vodou, osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a varíme takmer do mäkka.
-
4
Pridáme očistené, na kocky porezané zemiaky a dovaríme. Z kyslej smotany, žĺtka, múky a mlieka / asi 100ml / si pripravíme zátrepku.
-
5
Do fazuľky so zemiakmi vlejeme zátrepku a pokrájaný kôpor, asi 1čl octu a cukru a chvíľku povaríme. Ja som podávala s guľkami z mletého mäsa, ktoré nám zvýšili z grilovačky.
Diskusia k receptu