Strapačky s kyslou kapustou
Juraj Papai
šéfkuchár Slovenskej reštaurácie v Bratislave, 24. júna 2010
šéfkuchár Slovenskej reštaurácie v Bratislave, 24. júna 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Očistené zemiaky opláchneme, najemno nastrúhame, necháme odstáť a časť vody scedíme. Do postrúhaných zemiakov pridáme preosiatu múku, osolíme a dobre premiešame.
- 2
Pripravené cesto pretlačíme do osolenej vriacej vody cez sito na halušky. Pretlačením vzniknuté drobné halušky zľahka premiešame a varíme asi 8-10 minút. Uvarené halušky vyberieme z vody cedidlom, necháme odkvapkať.
- 3
Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na masti dozlata. Pridáme poprekrajovanú kyslú kapustu, častejšie premiešavame, aby sa odparila všetka voda. Do takto pripravenej kapusty vložíme odkvapkané halušky, zľahka premiešame, podľa potreby zohrejeme.
- 4
Náš tip: Pri podávaní prelejeme každú porciu na tanieri preškvarenou a na malé kocky pokrájanou slaninkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Moja dcera vravi, ze ja viem robit najlepsie halusky na svete. :-)
... cesto pretlačíme ... cez sito na halušky
To tak v reštaurácii, ale doma by som takúto kuchárku vyhnal z kuchyne.
p.s. dienko je slovo z nitrianskeho nárečia, po slovensky je to lopár/lopárik
A viete mi poradit nejaku dobru techniku na hadzanie halusiek?