Letné menu z lístkového cesta

egreska - fotkaegreska, 17. júla 2010
Letné menu z lístkového cesta
Foto: egreska
4ženy alebo 2chlap
porcie

Suroviny

500 g
Slaninovo-hubové:
125 ml
1 čl
2 čl
2-3 stručiky
1
Bananovo-ríbezlový koláč:
1
Jablkový kolač:
1
Bazový ľadový napoj:
1 šalka
1 šalka
Ľadová káva:
1 čl
2 čl
1,5 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z mlieka ,masla a muky si uvaríme husty bešamel.Možete ho ochutit korením ,solou a mušk.orieškom.Nechame vychladnut.

    Letné menu z lístkového cesta - obrázok 1
  2. 2

    Na troške oleja si orestujeme cibulku alebo por,slaninu ,šampiony a cesnak.

    Letné menu z lístkového cesta - obrázok 2
  3. 3

    Do bešamelu zamiešame orestovanu plnku a nastruhame tvrdy syr.Premiešame a dochutíme bylinkami,solou a korením.

    Letné menu z lístkového cesta - obrázok 3
  4. 4

    Lístkove cesto (500 g-kupujem v Lidli ) rozdelíme na polovicu.Jednu čast odložíme na kolače a druhu rozvalkame a rozkrojíme na štyri časti.Plnku rozdelíme na cesto a dobre uzavrieme .

    Letné menu z lístkového cesta - obrázok 4
  5. 5

    Potrieme vajičkom a posypeme hrubou soľou.

    Letné menu z lístkového cesta - obrázok 5
  6. 6

    Upečieme vo vyhriatej rure na 190 st asi 25-30 minut.Možete podávat studene alebo teple najlepšie s kopcom čerstvej zeleniny.Človek (rozumej žena ) sa z toho aj riadne naje.

    Letné menu z lístkového cesta - obrázok 6
  7. 7

    Druhu čast cesta rozvalkame (nie príliš na tenko) a rozdelime na polovice.Jedno cesto natrieme džemom,navrstvime ríbezle zmiešane s cukrom a poukladame na vrch banan.Na druhu čast poukladame nakrajane jablka ,posypeme posypkou z cukru,škorice a masla.Okraje potrieme vajičkom.

    Letné menu z lístkového cesta - obrázok 7
  8. 8

    Pečieme na 190 st asi 20 minut.Jablkový po vychladnutí potrieme glazurou z džemu a horucej vody.

    Letné menu z lístkového cesta - obrázok 8
  9. 9

    A tí odvážnejší si ešte môžu urobiť aj ľadovu kavu: do šejkra (stačí aj flaška s vrchnakom) si dame kavu,cukor a studenu vodu,zatvoríme a riadne pohrkame až kym sa cukor nerozpustí a neurobí sa velka pena.Do šalky si pripravíme smotanku,zalejeme kavou a hotovo..

    Letné menu z lístkového cesta - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu