Kysnutý závin s čokoládou a višňami
Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 18. júna 2010
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 18. júna 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Z 1 PL cukru, mlieka a droždia pripravíme kvások. Necháme vykysnúť. Pridáme múku, vajce, rozpustené maslo, štipku soli, prášok do pečiva a vanilkový cukor. Vymiesime cesto a necháme asi 30 minút kysnúť.
- 2
Cesto rozvaľkáme, vylejeme naň rozpustenú čokoládu a posypeme višňami, ktoré sme asi na 20 minút namočili do griotky. Zavinieme do štrúdle a necháme ešte asi 10 minút kysnúť.
- 3
Potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov asi 15 – 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu