Kysnutý závin s čokoládou a višňami

Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 18. júna 2010
Kysnutý závin s čokoládou a višňami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

300 g
1 ks
20 g
150 ml
1 ks
1 PL
 štipka
1 vrecko
50 g
200 g
300 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Z 1 PL cukru, mlieka a droždia pripravíme kvások. Necháme vykysnúť. Pridáme múku, vajce, rozpustené maslo, štipku soli, prášok do pečiva a vanilkový cukor. Vymiesime cesto a necháme asi 30 minút kysnúť.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme, vylejeme naň rozpustenú čokoládu a posypeme višňami, ktoré sme asi na 20 minút namočili do griotky. Zavinieme do štrúdle a necháme ešte asi 10 minút kysnúť.

  3. 3

    Potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov asi 15 – 20 minút.

Diskusia k receptu

brigita
Ešte k tomu zmrzlina na tanier, káva a nemusím mať ani večeru.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia