Zeleninové lievance s thai curry omáčkou

stefanm - fotkastefanm, 30. júna 2010
Zeleninové lievance s thai curry omáčkou
Foto: stefanm

Lievance sú "vďačné" jedlo či už na sladko alebo na slano.Ja som si ich pripravil s nádychom ázijskej príchute zo supermarketu."Nie len mäsom je človek živý"...Hlavne,že sa to dá zapiť pivečkom!!

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
3 ks
2-3 dcl
150 g
100 g
2 ks
2 PL
1 ks
1/2 KL
2-3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeleninu udusíme v troche osolenéj vody do mäkka.V 2dcl mlieka rozmiešame žĺtky,múku a osolíme.Pridáme sneh z bielkov,nadrobno pokrájanú salámu a udusenú zeleninu.V rozohriatom oleji opekáme lievance z obidvoch strán.V hlbšej pánvici si rozpustíme syry,prilejeme trochu mlieka a pridáme olivy,feferónku a thai curry pastu.Chvíľku povaríme a dohustíme kyslou smotanou v ktorej sme rozmiešali lyžicu hladkej múky a soľ.Povaríme a podľa potreby doriedime mliekom.Podávame s dusenými zemiakmi.Hojne zapijame pivečkom!!!

Diskusia k receptu

celka
To už se nedá vydržet. Samá jídla, která mám ráda a už je tolik hodin.
Musím počkat do zítra a k obědu budou zeleninové karbenátky
i zeleninové lívanečky.
alzbetka2
odkedy som" na vereche", priberám len z čítania receptov ako je aj tento...
jezibabka1
@stefanm vyskúšam, ta zelenina sa kompenzuje vyprážaním a to ja môôôôôôôôôôôôôôžem:))))) dík za receptík:)
hannah22
super a ukladám, niečo podobné robím aj ja, volám to : čo dom dal , skúsim tvoju verziu ... :))
zitar
myslím, že už viem, čo bude na večeru