Foto: tatranka
Vlastne ani neviem ako som recept získala.Na langoše mám receptov viac,ale tento sa mi osvedčil.
príprava
Postup
-
1
Vlažné mlieko,droždie, lyžice cukru,lyžice hladkej múky,zamiešame a necháme vykysnúť.Do múky pridáme sódu,jogurt,soľ a nakysnuté droždie.Vlejeme a vypracujeme vláčne cesto,ktoré necháme asi pol hodinky nakysnúť. Vyklopíme na pracovnú dosku a rozdelíme asi na 14 častí.Urobíme z nich na pomúčenom lopáry bochničky,ktore trochu rozváľkame a necháme ešte asi desať minút kysnúť.
-
2
Tieto keď trochu nakysnú pomastenými rukami roztiahneme a vkladáme do horúceho oleja.
-
3
Upečené langoše ukladám na papierové utierky,aby som odsala prebytočný tuk.
-
4
Upečené langoše,horúce potieram zmesou roztlačeného cesnaku,soli a vody.Posypem nastrúhaným syrom,kyslou smotanou,kečupom. Ak ich mám veľa zvyknem ich aj namraziť,bez potretia a posýpky.Ohrejem V MR a potom pokračujem v dochucovaní ako po upečení.
Evušik ďakujem za milý komentárik.
Morenaeja aj ja milujem langoše.
Bojar skús,neoľutuješ.
Ja mám tiez vlastny recept,ale este vzdy hladám to najlepsie.
@anairda tiež som si až dnes našla tento kladný príspevok od teba.Veľmi sa teším.
Gabi
A potom už do množstva múky pridávaš ostatné ingrediencie plus kvások o ktorom som teraz písala.Vieš,ja všetky kysnuté cesta robím s takýmto kváskom.P jednej lyžici,cukru,múky droždia,mlieko,alebo vodu.Na kysnutie s vodou robievam chlieb,alebo bagety.
Dúfam,že som ti vysvetlila to,čo si potrebovala vedieť.Pa.Daj vedieť!
Rada by som niečo pridala,ale keď sa už rozhodnem,zistím,že podobných receptov je tu veľa.No ja sa naozaj pousilujem.
Tebe za dodanie chuti a elánu ďakujem.
Ale,že som sa stretol v tomto recepte z mnohými pozitívnymi názormy tak si recept presuniem do Kk.
Onedlho vyskúšam určite.@Tatranka prajem ti pokojné
a veselé velkonočné sviatky.
Za RCP vrelé díky
Milá tatranka.Dnes som robil lángoše podla tvojho
receptu.Lángoše sa vydarili na 1*
Potvrdili to aj moji traja spolubývajúci kolegovia
ktorých som ponúkol.
Ďakujem ti za skvelý recept.Pozdrav Ti posielam z
Nizozemia.
Nech sa ti darí!
Áno .Spolubývajúci boli v tomto prípade porota.
Prajem ti všetko dobré.
Vidím,že viac starších Varecháčov tu už nie je.Ale ver,že nie asi pre to že by nechceli,ale ponúkli to najlepšie zo svojej kuchyne a teraz už len sporadicky sem tam recept pridajú.Viem to podľa svojho správania na Vareche.Sama vidíš,že veľa receptov sa opakuje.
No na Vareche samozrejme ostávam a možno sa mi ešte pár dobrých,chutných a aj pekných receptov podarí pridať.Ďakujem ti za pekné slová.
Pozrite na moju profilovú fotografiu
Bolo by jednoduchšie ti neodpovedať a nechať odznieť tvoje sklamanie z receptu.No nie som pštros,aby som strkala hlavu do piesku nad tvojim nezdarom.
Určite sa stala niekde chyba.Držím ti palec.Maj sa dobre a nezanevri na langoše.
@dydya ja zase vyskúšam podľa teba a skúsim pridať varený,postrúhaný zemiak.Mám rada zmenu,aj pri varení.
A touto cestou pozdravujem vzdialeného kamaráta za morom, Kárčiho, a tento recept mu ponúkam ako jednu z možností, ako na lángoše. kárči - skús a daj nám vedieť, či čukolátke chutilo :)))
Neroztiahni ich na velmi tenko.Po vysmazani ich zakry pokrievkou.Sparia sa a zmaknu.Robim to tak aj s vyprazanymi reznami.Skus prosim malo by to byt ok.Tieto langose som robil viackrat boli velmi chutne.
Všetky jedlá, ktoré od Teba skúšam su super. Si šikovnica. Ale to som Ti už písala viac krát. Len Ti to pripomínam.
su pre vas moc olejove?
skuste piect v trube na pergamen papiery trocu mukou posipanym jak pizza