Rožky so slaninkou, marhuľou a fetou
Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 22. júna 2010
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 22. júna 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Z mlieka, droždia a štipky cukru pripravíme kvások. Pridáme múku, olej, soľ a vegetu. Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Každú polovičku rozvaľkáme na tenko a rozrežeme na 6 – 8 trojuholníkov.
- 2
Do každého trojuholníka položíme štvrtku marhule a kocku syra feta. Zvinieme, zabalíme do plátka oravskej slaninky a necháme ešte 10 minút postáť. Potom potrieme žĺtkom a pečieme pri 160 stupňoch asi 25 minút
- 3
NÁŠ TIP: Kombinácia sladkej a slanej chute je zaujímavým kulinárskym zážitkom. Nebojte sa preto popustiť uzdu fantázii a vyskúšajte tento neobyčajný ,,zákusok".
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu