Rožky so slaninkou, marhuľou a fetou

Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 22. júna 2010
Rožky so slaninkou, marhuľou a fetou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

300 g
25 g
150 ml
80 ml
 štipka
1 KL
1 KL
100 g
200 g
200 g




Postup

  1. 1

    Z mlieka, droždia a štipky cukru pripravíme kvások. Pridáme múku, olej, soľ a vegetu. Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Každú polovičku rozvaľkáme na tenko a rozrežeme na 6 – 8 trojuholníkov.

  2. 2

    Do každého trojuholníka položíme štvrtku marhule a kocku syra feta. Zvinieme, zabalíme do plátka oravskej slaninky a necháme ešte 10 minút postáť. Potom potrieme žĺtkom a pečieme pri 160 stupňoch asi 25 minút

  3. 3

    NÁŠ TIP: Kombinácia sladkej a slanej chute je zaujímavým kulinárskym zážitkom. Nebojte sa preto popustiť uzdu fantázii a vyskúšajte tento neobyčajný ,,zákusok".

Diskusia k receptu

emsen
Skúsim z polovičnej dávky ,ale určite to je dobré ,ukladám si do KK.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Určite v tom niečo vynikajúce bude, keď to píše šéfkuchár. Má to odskúšané. Pridávam do KK a vyskúšam.
ejta
a tie marhule majú byť sušené, čerstvé alebo aké ?
monika72
to môže byť super-tiež mám rada také "divoké" kombinácie :o),keď som bola mladšia mala som rada chleba s maslom a džemom a na to cibuľu.....
vcelka
Určite čerstvé. To je len hlúpy zvyk, že sa zvyknú používať kompótované ovocia, ľudia - profesionálov nevynímajúc - sa zbytočne boja čerstvého ovocia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia