Rožky so slaninkou, marhuľou a fetou
			   Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 22. júna 2010
		   
		   šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 22. júna 2010

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
- 
                                                    1
                                                    Z mlieka, droždia a štipky cukru pripravíme kvások. Pridáme múku, olej, soľ a vegetu. Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Každú polovičku rozvaľkáme na tenko a rozrežeme na 6 – 8 trojuholníkov. 
- 2
Do každého trojuholníka položíme štvrtku marhule a kocku syra feta. Zvinieme, zabalíme do plátka oravskej slaninky a necháme ešte 10 minút postáť. Potom potrieme žĺtkom a pečieme pri 160 stupňoch asi 25 minút 
- 3
NÁŠ TIP: Kombinácia sladkej a slanej chute je zaujímavým kulinárskym zážitkom. Nebojte sa preto popustiť uzdu fantázii a vyskúšajte tento neobyčajný ,,zákusok". 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu