Teľacie na smotane s hubami

feroad - bez fotkyferoad, 24. júna 2010
6
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

600 g
1 ks
300 g (alebo iné čerstvé hríby)
2 dcl
2 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté mäso pokrájame na rezance a opekáme na rozpálenom oleji, ihneď osolíme, okoreníme a preložíme do inej vyhriatej nádoby. Vo výpeku opečieme pokrájanú cibuľu, ku ktorej pridáme očistené a pokrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme a podusíme.

  2. 2

    Keď sa šťava odparí, prilejeme víno a chvíľu povaríme. Nakoniec primiešame smotanu, v ktorej rozšľaháme múku a miešame, až vznikne primerane hustá omáčka, do ktorej vložíme opečené mäso. Omáčku podľa potreby zriedime vínom.

Recept je zaradený do kategórií:
Teľacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha