Slimáčiky z kysnutého cesta s ríbezľami

Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 23. júna 2010
Slimáčiky z kysnutého cesta s ríbezľami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

250 g
100 ml
1 ks
15 g
40 g
1 PL
1 vrecko
 štipka
200 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z mlieka, 1 PL cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme múku, štioku soli, rozpustené maslo, vajce, vanilkový cukor a vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 30 minút kysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a natrieme ríbezľovým džemom a posypeme čerstvými ríbezľami.

  2. 2

    Zvinieme do štrúdle a krájame asi centimetrové kolieska, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme asi 15 minút nakysnúť, jemne potrieme vajíčkom a pečieme pri 160 – 180 stupňoch asi 20 minút.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Toto pečivo pripomína známe škoricové či kakaové osie hniezda. S čerstvými ríbezľami a pikantným ríbezľovým džemom však nadobúda nový osviežujúci rozmer.

Diskusia k receptu