Slimáčiky z kysnutého cesta s ríbezľami
Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 23. júna 2010
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 23. júna 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Z mlieka, 1 PL cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme múku, štioku soli, rozpustené maslo, vajce, vanilkový cukor a vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 30 minút kysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a natrieme ríbezľovým džemom a posypeme čerstvými ríbezľami.
- 2
Zvinieme do štrúdle a krájame asi centimetrové kolieska, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme asi 15 minút nakysnúť, jemne potrieme vajíčkom a pečieme pri 160 – 180 stupňoch asi 20 minút.
- 3
NÁŠ TIP: Toto pečivo pripomína známe škoricové či kakaové osie hniezda. S čerstvými ríbezľami a pikantným ríbezľovým džemom však nadobúda nový osviežujúci rozmer.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu