Foto: evusik
V tomto horku stáť pri šporáku a vysmážať placky je o "hubu" ale keď ja tieto placky tak milujem....
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cuketu postrúhame na hrubo, ak je mladá aj zo šupkou. Či je mladá zistíte keď šupku okoštujete.
-
2
Pridáme ostatné ingrediencie.
-
3
Bude sa vám zdať že je to nespojené ale chvíľu to miešajte a ono to pustí šťavu. Nedávať veľa múky, radšej strúhanku. Osolíme, okoreníme.
-
4
Na rozpálený olej kladieme veľkou lyžicou kopčeky, roztlačíme a opražíme z oboch strán.
-
5
Podávame samotné s cesnakovým dresingom (kyslá smotana, pretlačený cesnak, soľ, MČK) alebo ako prílohu k mäsu
ich zbierať.......
varecha.pravda.sk/recepty/cuketovy-slany-kolac-fotorecept...
čo sa týka mrazenia ja som mrazila aj maslovú tekvicu aj cuketu, ale skôr také polotovary, Hokaidové pyré na polievku, cuketu nakrájanú pod mäso a tak, ale placky som z takej mrazenej neskúšala... možno niekto má skúsenosť a napíše, alebo budeš musieť experimentovať :) tak nech sa ti darí
Chcem sa opytat na to mrazenie tych placiek .... urobim cesto, placku na foliu a zamrazim ? Dakujem