Foto: tatranka
Je to vlastne jednoduchý recept na vysmážaný karfiol,ktorý som si obzvláštnila syrom.Takto nám to chutí lepšie a vylepší to aj samotnú chuť jedla.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
na obalenie |
|
na obalenie |
|
|
|
2 ks |
|
podľa porcii |
|
na vysmážanie |
|
2 veľké lyžice |
|
2 veľké lyžice |
|
1 malá lyžička |
|
2 lyžice |
|
|
Postup
-
1
Rozobratý karfiol na ružičky uvaríme v osolenej vode. Tak skoro do mäkka. Vyberieme,necháme odkapať.
-
2
Rozobraný na ružičky.
-
3
Obalíme v troj-obale.
-
4
Vysmažíme na oleji.
-
5
Na vysmažený karfiol poukladám plátky plátkového syra a dám zapiecť do MR na funkciu gril na 7 minút.
-
6
Medzi tým si rozrobím majonézu,horčicu,kyslú smotanu a sladkokyslý nálev.Premiešam.Do hotového pridám na drobno nakrájanú cibuľku.Na roztopený syr polejem pripravený dip a zasypem niečim zeleným.Pažitkou,petržlenom.
-
7
Podávam s novými mastenými zemiačikmi a uhorkovým šalátom.
Prosím Ta ak máš nejaké recepty na bezlepkovú dietu alebo dobre rady aká múku treba použit na prípravu nejakého múčnika tak Ta prosím.Máš skúsenosti aj s pečením chlebíka, aký je dobrý.Ja iba začínam.Dakujem
toto sa mi vidí, že je tam veľa ingrediencií. mám rád skôr jednoduchšie jedlá, ale - proti gustu žiaden dišputát.