Karfiol zapečený so syrom fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 11. júla 2010
Karfiol zapečený so syrom (fotorecept)
Foto: tatranka

Je to vlastne jednoduchý recept na vysmážaný karfiol,ktorý som si obzvláštnila syrom.Takto nám to chutí lepšie a vylepší to aj samotnú chuť jedla.

35 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

1  ks
na obalenie
na obalenie
2 ks
podľa porcii
na vysmážanie
2  veľké lyžice
2  veľké lyžice
1  malá lyžička
2  lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rozobratý karfiol na ružičky uvaríme v osolenej vode. Tak skoro do mäkka. Vyberieme,necháme odkapať.

    Karfiol zapečený so syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozobraný na ružičky.

    Karfiol zapečený so syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obalíme v troj-obale.

    Karfiol zapečený so syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vysmažíme na oleji.

    Karfiol zapečený so syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na vysmažený karfiol poukladám plátky plátkového syra a dám zapiecť do MR na funkciu gril na 7 minút.

    Karfiol zapečený so syrom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medzi tým si rozrobím majonézu,horčicu,kyslú smotanu a sladkokyslý nálev.Premiešam.Do hotového pridám na drobno nakrájanú cibuľku.Na roztopený syr polejem pripravený dip a zasypem niečim zeleným.Pažitkou,petržlenom.

    Karfiol zapečený so syrom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávam s novými mastenými zemiačikmi a uhorkovým šalátom.

    Karfiol zapečený so syrom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

evanaaa
Zasa ďalší dobrý nápad, ten syr a dip. Fantázii sa medze nekladú najbližšie vyskúšam aj ja, miesto vyprážanej klasiky.
tatranka
Evanaaa,z uhorky bude len jednoduchý uhorkový šalátik,s cibuľkou a paradajkou.Ináč na jemno nastrúhaná,môže ísť aj do dipu.
sjuz
tatranka - máme radi vyprážaný karfiol, aj brokolicu. Ale pre zmenu robievam aj rímsky karfiol - uvarený, posypaný opraženou strúhankou, poliaty roztopeným maslom a rajčinovým pretlakom a posypaný strúh. syrom a zapečený. je mňam:)
tatranka
sjuz,tak ohromne si to popísala,že to naozaj tvojim spôsobom skúsim.
elisticka
Martuska ja davam na to len tatarku ale vyskusam aj toto so syrom:-)
vieraa
Elisticka
Prosím Ta ak máš nejaké recepty na bezlepkovú dietu alebo dobre rady aká múku treba použit na prípravu nejakého múčnika tak Ta prosím.Máš skúsenosti aj s pečením chlebíka, aký je dobrý.Ja iba začínam.Dakujem
evanaaa
Sjuz, tak to mala najradšej aj moja mama, len uvarený, posypaný strúhankou, s maslom, to ostatné nie, vtedy to asi ( 60- te roky) nebolo v "móde".
haston
tiež si občas len tak uvarím karfiol či brokolicu, posypem opraženou strúhankou + varené zemiaky.
toto sa mi vidí, že je tam veľa ingrediencií. mám rád skôr jednoduchšie jedlá, ale - proti gustu žiaden dišputát.
alzbetka2
vyprážaný karfiol aj ja môžem, ale mám rada aj zapečený- tiež sa uvaria ružičky v osolenej vode, poukladajú sa na pekáč vymastený a vysypaný strúhankou a zalejú sa smotanou a rozšľahaným vajíčkom+soľ, vrch posypem ešte raz strúhankou a šup do rúry zapiecť.
tatranka
haston skús a uvidíš,že neoľutuješ.Karfiolik je chutný.Vždy som ho robila len vysmážaný.U priateľky ma dávnejšie ponúkla takýmto a od vtedy ho robím len takto.No proti gustu........
tatranka
alzbetka2.Vyskúšam tvoj receptík.Páči sa mi zapiecť karfiol.