Chlieb z domácej pekárne fotorecept

evusik - fotkaevusik, 7. júla 2010
Chlieb z domácej pekárne (fotorecept)
Foto: evusik

Dnes ráno u nás pršalo a tak keď som zistila, že nemáme doma ani kúsok chleba, povedala som si, že sa mi nechce ale vôbec nechce ísť do obchodu. Vytiahla som pekárničku a pustila sa do pečenia ....

5 minút
príprava
200 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 ml
1 ČL
1 ČL
1/3 kocky
440 g
100 g
1 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do pekárne vložíme všetky ingrediencie v takom poradí v akom je napísané, okrem semienok. Ak používate sušené droždie tak 3/4 bal.

    Chlieb z domácej pekárne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pekáreň zavrieme, zapneme. Ja pečiem na KLASIK. Po zaznení zvukového signálu pridáme ľanové a slnečnicové semienka alebo akékoľvek iné.

    Chlieb z domácej pekárne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a tera môžeme ísť na internet, prípadne na Varechu, pretože prácu za nás odvedie pekáreň. A toto je výsledok jej úspešnej práce.

    Chlieb z domácej pekárne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A po vychladnutí...... No a aby chlebíku nebolo ľúto urobila som mu dve pomazánky.

    Chlieb z domácej pekárne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Syrovo - cesnaková pomazánka: tavený syr + maslo + veľa pretlačeného cesnaku + petržlenová vňať + štipka červenej papriky

    Chlieb z domácej pekárne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Bryndzová pomazánka: bryndza + maslo + 2 PL kyslej smotany + na drobno pokrájaná cibuľka + červená mletá paprika + čerstvá vňať kôpru

    Chlieb z domácej pekárne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a na záver som si urobila takýto magasendvič .... prišiel syn a zjedol mi ho ....

    Chlieb z domácej pekárne (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@celka tak na toto ni neviem odpovedať, len viem že keď som začínala piecť chleba v domácej pekárničke tak sa mi prvý chlieb podaril fantasticky a tie ďaľšie nič moc - tak som začala experomentovať až som skúšaním dospela k tomuto receptu a ten používam viac menej stále. Podľa mňa všetko závisí od múky. Celozrnnú používam viacmenej stále tú istú ale túto hladkú múku som použila prvý krát a mala som obavy ale výsledok ma samu prekvapil, takže asi chvíľu ostanem pri tomto druhu múky a uvidím čo to spraví.
Tiež pečiem v pekárničke už asi tri roky, zmes z Lídlu aj vlastné výtvory a nedám na ňu dopustiť.
@Evusik : peču si v domácí pekárně bezlepkový chléb, ale nikdy nevypadá tak dobře jako ten Tvůj. Nevím, jestli to je tou bezlepkovou
moukou nebo pekárnou ( anebo mnou ? ).