Vyprážané pampúšiky s medom a orechami
Yannis Fanoyrakis
šéfkuchár gréckej reštaurácie Taverna, 18. júla 2010
šéfkuchár gréckej reštaurácie Taverna, 18. júla 2010
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Do teplej vody rozdrobíme droždie a necháme ho napučať. Postupne zapracujeme múku. Pomer múky a vody si treba upraviť tak, aby bolo cesto trochu tekuté. Pridáme štipku soli a trochu cukru.
- 2
Vypracujeme vláčne tekutejšie cesto a necháme nakysnúť pol hodiny až hodinu. Lyžičkou vkladáme cesto do rozpáleného oleja a pampúšiky vyprážame do zlatista.
- 3
Hotové ukladáme do nádoby s papierovou utierkou, aby odsala prebytočný tuk. Pampúšiky polejeme medom. Posypeme pomletými vlašskými orechmi, a na záver škoricou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vysledok oznámim.