Vyprážané pampúšiky s medom a orechami

Yannis Fanoyrakis
šéfkuchár gréckej reštaurácie Taverna, 18. júla 2010
Vyprážané pampúšiky s medom a orechami
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
4
porcie

Suroviny

42 g
500 g
300 ml




Postup

  1. 1

    Do teplej vody rozdrobíme droždie a necháme ho napučať. Postupne zapracujeme múku. Pomer múky a vody si treba upraviť tak, aby bolo cesto trochu tekuté. Pridáme štipku soli a trochu cukru.

  2. 2

    Vypracujeme vláčne tekutejšie cesto a necháme nakysnúť pol hodiny až hodinu. Lyžičkou vkladáme cesto do rozpáleného oleja a pampúšiky vyprážame do zlatista.

  3. 3

    Hotové ukladáme do nádoby s papierovou utierkou, aby odsala prebytočný tuk. Pampúšiky polejeme medom. Posypeme pomletými vlašskými orechmi, a na záver škoricou.

Diskusia k receptu

zdezda
:-))))) jejda, to musím vyskúšať :-))))))
cajiky
Nedali by sa nejako urobiť z toho šišky ? Pridaním rumu a neviem čoho...my šišky strašne ľúbime, len ich neviem urobiť, nič sa mi nedarí z kysnutého cesta, a už vôbec by som ho nevedela rozvaľkať...toto je fajn systém, s tou lyžicou...
ankad
Vyborny napad, velmi dobra pochutka s orechami a medom. Nieco podobne tu robia tunajsi Taliani. Cesto urobia trosku hustejsie, nieco ako na sisky a po nakysnuti cesto rozdelia na male bochnicky, roztlapkaju ich prstami (podobne ako langose) a na oleji vyprazaju, odkvapkaju na papieri a este teple ich posypu z oboch stran krystalovym cukrom zmiesanom so skoricou.
pivonka
Tak toto musí byť pre deti ohromná maškrta. Viem si predstaviť. A orechy s medom - sladkosť, ktorá je aj zdravá
pivonka
Mischsamant, opäť si si zmenila ikonku. Si krásna žena (si to ty, hej?) V tej exotickej krajine musí byť tvoj manžel na teba hrdý až do neba.
bababa
Presne takéto niečo som jedávala v Grécku, len som nevedela recept,Oni to robili bez orechov iba med a škorica., ale cesto bolo také riedke ako na halušky. Dostali sne k tomu špáradlá, ktorými sme tie pampušiky napichli a namáčali do teplého medu a posýpali škoricou. Úžasne nám to chutilo. Vďaka...
mimi207
tak toto milujem a zhanam uz dva roky na to recept dakujem ste ma potesili uz bezkam do kuchyne :)
mimi207
a zabudla som dodat ze tuto u nas na cypre to robievaju ale nie so skoricou a orechami ale davaju tam z ruze ROUS esenciu a tiez ako pise bababa sa k tomu pritavaju sparatka je to totalna mnamka
evanaaa
Je to vlastne to najzákladnejšie kysnuté cesto, jednoduché a pritom, aké dobrotky sa z neho dajú robiť.
xilia
jej, milujem tuto varachu, su tu super receptiky..
jarkulienka
Boli sme s manželom dááááávno služobne v Alžírsku, tam sa robilo čosi podobné, iba miesto orechov sa dával na sucho popražený sézam. Med bol teplý. Vďaka za pripomenutie receptu, vyskúšam v sobotu s orechami.
brymka
vyskúšam,určite to bude moc dobré..............
pivonka
Jancin, robil si ich? Chutili? Ja som ich robila predvčerom. Boli fakt výborné. A ešte som práve čítala, aká zdraviu prospešná je kombinácia medu a škorice. Ale... Robila som presne podľa receptu a teda nedávala som rum. Také boli napité oleja, že som ich doslova vystískavala v papierových obrúskoch. Škoda.
matahari1974
no aj ja začínam milovat tuto stranku.Som tu novačik ale len zíram ake super recepty tu nachadzam som rada že som sa pridala na VARECHA.sk
maartina
úžasnéé ...už vidím, ako sa zalizujeme až za ušami :)
tetadena
vyskúšala som a sú fantastické, obaľovala som ich v škoricovom cukre a zmizli v okamihu.
elenaki
je to urcite grecky recept volaju sa LUKUMADES kedze zijem v Grecku robievam ich doma ale bez orechov pretoze mam alergiu.Ale aj tak su fantastickeeee.
13493_1327775437 - profilový obrázok
kea
kea
toto urcite vyskusam((((
mlska
úžasnéééééé. Tieto reakcie sú aj provokáciami na ďalšie Vaše recepty, čakáme a tešíme sa.
hubata
Krásny recept! Stojí za vyskúšanie, je to na spôsob našich šišiek, ale môže to byť zdravšie s medíkom. Ukladám, vyskúšam veď sú fašiangy. Vďaka pán šéfkuchár Yannis Fanoyrakis.
dania13
Dnes večer som sa rozhodla pre takúto lahôdku.

Vysledok oznámim.

anna70
Mňam, to je paráda pre chuťové vankúšiky, c hi chi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia