Guľôčky

Recepty, kde je guľôčky

prazdny

Nokerle s medvedím cesnakom a mozzarellou

Bezmäsité jedlá

Keď už je tá sezóna na medvedí cesnak, tak sme sa s ním v práci dnes...

prazdny

Diviak na fazuli

Obed

Tento recept mám od otca ten bol na divinu odborník akurát mne sa nechce z fazuľu tak...

prazdny

Pečené teľacie pliecko s bielou hlávkovou kapustou na karameli s jablkom

Hlavné jedlá

Mám rada neobvyklé a netradičné kombinácie, tentokrát som upiekla teľacie pliecko a spravila som k nemu...

prazdny

Jelenie ragú

Hlavné jedlá

Môj priateľ a ja milujeme divinu, už sme ju dlhšie nemali, teraz som vybrala jeden...

prazdny

Kyslá polievka s párkom

Večera

Jednoduchá polievočka, jemne pikantná. Do polievočky som použila Spišské párky, ktoré sú najlepšie spomedzi všetkých parkov. Kapustičká...

prazdny

Korhely leves - opilecká polievka - vyprosťovák

Bravčové mäso

"Korhely leves" je madarská sladko-kyslá kapustová polievka z kyslej kapusty, ktorá sa podáva najčastejšie nad ránom...

prazdny

Boršč

Hovädzie mäso

Tradičný boršč sa varí podľa mnohých receptov a každý považuje ten svoj za zaručene pravý :) Bezpochyby...

prazdny

Sviatočná nedeľná polievka z perličky

Obed

Môj priateľ chová i perličky, pripravila som pre neho nedeľnú polievku jeho osvedčeným spôsobom. Perlička...

prazdny

Smotanová zemiaková omáčka s kôprom

Bezmäsité jedlá

Každý z nás má svoj vlastný dobrý recept na zemiakovú omáčku. Môj priateľ si želal ku...

prazdny

Sladké plnené kakaové mešteky pre deti

Dezerty

Tento veľmi lákavý meštek s prekvapením som vymyslela sama pre detičky, lebo všetky milujem. vo...

prazdny

Lahodná hubová polievka

Polievky

Jedna z mojich najobľúbenejších polievočiek, znova o niečo vylepšená... až som sa dostala k tejto...

prazdny

Vepřo, knedlo, zelo

Bravčové mäso

Česká kuchyňa je ovplyvnená a dosť podobná s nemeckou a rakúskou kuchyňou. Má veľa dobrôt,...

prazdny

Diviačie stehno na červenom víne v šípkovej omáčke

Hlavné jedlá

Na toto luxusné jedlo som sa dlho chystala, kým som mala všetko kvalitné bio suroviny, ...

prazdny

Kuřecí krém s mrkvovými nudličkami na másle

Kuracie mäso

Vařit pečlivě, nepospíchat a pak polévka chutná slavnostně .

prazdny

Perníková chalúpka

Dezerty

Po dlhom čase som sa rozhodla za pomoci mojej mamy a synčeka urobiť perníkovú chalúpku. Treba...

prazdny

Moja miš-maš polievka

Polievky

Miš-maš :) prečo?pretože v polievke je naozaj všetko možné, podobá sa na českú bramboračku, ale ja do...

prazdny

Gaštanové cupcakes

Dezerty

Ponúkam vám ďalšiu improvizovanú verziu našich obľúbených mufiniek s krémom.

prazdny

Barbie tortička

Torty

Moja prvá torta tohto typu. rok som sa ju chystala robit, dcerke sa páčila, no ja som...

prazdny

Jelenie ragú na červenom pive a brusniciach

Hlavné jedlá

Umyté jelenie stehno a očistenú zeleninu pokrájame na kocky. Koreňovú zeleninu opečieme na tuku, pridáme k...

prazdny

Tvarohový dezert s kivi

Dezerty

Tvaroh vymiešame so stužovačom a umelým sladidlom do hladkej hmoty. Túto zmes rozdelíme na polovicu...

prazdny

Zajac na mrkve

Hlavné jedlá

Zajíce jsem dělala naposledy snad před 15 lety. Tehdy mi kamarádka donesla zajíce a taky recept...

prazdny

Party cookies

Dezerty

Rúru predhrejeme na 180 °C. Zmiešame jednotlivé ingrediencie a na záver do masy pridáme dekoračné guľôčky....

prazdny

Pečený diviak na zázvorovo–medovej omáčke

Hlavné jedlá

Rúru rozohrejeme na 130 0C. Jednu cibuľu prešpikujeme klinčekmi. Mäso prudko opečieme na oleji, ...

prazdny

Tučniaky

Dezerty

Tento receptík vyskúšala spraviť moja 8 ročná dcérka Natálka z kuchárskej knižky Receptíky pre malých kuchárov-...

prazdny

Roštenka s ríbezľovou omáčkou a červeným vínom

Hovädzie mäso

Plátky mäsa naklepeme a osolíme. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, vložíme mäso a opečieme ho....

prazdny

Tortička srdiečko

Torty

Túto tortičku som piekla pre dcéru, ktorá je v nemocnici. Strávila tam aj svoje meniny, tak...

prazdny

Bohatý syrový košíček

Bravčové mäso

Parmezán nastrúhame. Opekáme ho na teplej panvici tak, že z neho, vyformujeme kruh.

prazdny

Bulgur mámený Marokom

Bezmäsité jedlá

Letné obdobie so sebou okrem čerstvých surovín spravidla prináša aj zmenu chuti, viac ako zapražené jedlá...

prazdny

Studený zemiakovo –brokolicový krém

Bezmäsité jedlá

Zemiaky dáme variť so soľou, bobkovým listom a novým korením. Po uvarení ich rozmixujeme ručným...

prazdny

Pošírovaný halibut na špenáte s cesnakom

Hlavné jedlá

Filetu z halibuta naporcujeme na 150 g porcie a osolíme, pokvapkáme ich zarobeným olivovým olejom s...

prazdny

Krevety v aspiku

Slané chuťovky

Krevety bez hlavy s pancierom olúpeme a krátko povaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový...