Pajšlouka z králika

Zdeněk Michálek
šéfkuchár Hotela Bratislava v Bratislave a člen Gourmet klubu SK, 4. augusta 2013
Pajšlouka z králika
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
400 g
1,5 l
100 g
200 ml
100 g
200 g
80 g
50 g
10 guľôčok
3 guľôčky




Postup

  1. 1

    Pripravíme vývar z králika, celého a nového korenia. Uvarené pľúcka, stehná a korenie vyberieme.

  2. 2

    Na masle orestujeme nastrúhanú koreňovú zeleninu a pridáme ju do vývaru. Vývar zahustíme šľahačkou, v ktorej rozšľaháme hladkú múku.

  3. 3

    Medzitým pľúcka a mäso zo stehien rozkrájame na rezančeky a znovu všetko necháme spoločne povariť vo vývare. Polievku dochutíme soľou a octom.

Diskusia k receptu

ampara
kde zoženiem pľúcka z králika? Pochybujem,že môj sused Králik mi ich dobrovoľne dá.....
yogy1972
Dik za receptik ,mam Rada polievky teraz aj par zajacov ale neviem ich pripravit ,na to Bola specialista moja starka...ja len chovam a chovam ,ale nic som este nevarila ..Budem vdacna aj za nejaky receptik na peceneho zajaca ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia