Foto: hubarka35
Moja prvá torta tohto typu.rok som sa ju chystala robit,dcerke sa páčila,no ja som nebola spokojná, nevyšla mi potahovka všade ako som chcela...
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Cesto na bábovku: | |
5 ks |
|
6 lyžíc |
|
5 lyžíc |
|
1 dcl a prášok do pečiva |
|
2 KL |
|
Korpusy 2x: | |
3 ks |
|
4 PL |
|
3 PL |
|
0,5 dcl a prášok do pečiva |
|
Plnka: | |
2 ks |
|
500 ml |
|
250 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
Potahovka: | |
175 g |
|
velkosti orecha |
|
cca 500 g |
|
1 KL |
|
Na dozdobonie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Vymiešame vajcia s cukrom,pridáme múku a pdp,nakoniec olej-vylejeme do formy,trošku cesta zafarbíme kakom...upečieme.
-
2
Aj korpusy upečieme a pripravíme si to na stôl,musí to byt úplne vychladnuté.
-
3
MM cukríky rozpustíme s cerou a citron.štavou v mikrovlnke,pridáme cukor.
-
4
vymiešame na kompaktnú hmotu.
-
5
Uvaríme hustý puding-necháme vychladnút,vymiešame máslo s cukrom do peny a pridáme po častiach puding.
-
6
Plníme korpusy plnkou a jahodami...mala som naplnit aj bábovku-raz prerezat...to som nespravila tak bola torta trošku suchšia.
-
7
Všetko spojíme...zlepíme.
-
8
Celé obmažeme plnkou,do otvoru som musela nasypat čokogulky,aby mi barbina pekne stála v strede,nohy a tielko bábiky som obalila do potravinárskej folie,pre lepšiu manilpuláciu s nou.Dáme na hodinku do chladu.
-
9
Malá sa moc potešila,oči jej žiarili,robila som tortu večer,v noci-ráno ju už čakala.
Diskusia k receptu