Srdiečka a žalúdky nakyslo

František Mátéffy
šéfkuchár spa & wellness hotela Kaskády na Sliači–Sielnici, 27. apríla 2014
Srdiečka a žalúdky nakyslo
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

800-1000 g
150 g
150 g
120 g
40 g
1 ks
250 g
3-4 guľôčky
5-6 guľôčok
2 ks




Postup

  1. 1

    Morčacie srdcia a žalúdky dáme variť do vody, pridáme koreniny a osolíme. Uvaríme, vývar scedíme a odložíme. Vychladnuté srdcia a žalúdky pokrájame na rezance alebo na plátky.

  2. 2

    Mrkvu a petržlen nastrúhame najemno, cibuľu nakrájame na kocky a spolu to opražíme na oleji. Pridáme horčicu (asi 2 PL), očistený citrón a zalejeme vývarom zo sŕdc a žalúdkov. Necháme asi 45 minút povariť, vyberieme citrón, pridáme nakrájané vnútornosti, smotanu a povaríme 10–15 minút.

  3. 3

    Dochutíme soľou, cukrom, octom a zjemníme maslom podľa potreby. Podávame s haluškami, knedľou alebo s čerstvým chlebom.

Diskusia k receptu

jozka2
rada by som sla do kupelov kde pan sef kuchar vari,vyzera to vynikajuco a robim podobne dost casto,moja dcera zaludky zboznuje na akykolvek sposob.
jansam
Zrovna to varím,veľmi rada si porovnám moju receptúru s Tvojou,ale vidím,že veľký rozdiel tam nie je,skôr ešte použijem veľa aj z Tvojho postupu.Moje deti majú túto omáčku veľmi radi.:-D
evanaaa
Robím, ale z bravčového srdca, niekedy sa robievali pľúcka, ale tie každý rád nemá. A pán kuchár dal do surovín morčacie prsia miesto sŕdc.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia