Srdiečka a žalúdky nakyslo
František Mátéffy
šéfkuchár spa & wellness hotela Kaskády na Sliači–Sielnici, 27. apríla 2014
šéfkuchár spa & wellness hotela Kaskády na Sliači–Sielnici, 27. apríla 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morčacie srdcia a žalúdky dáme variť do vody, pridáme koreniny a osolíme. Uvaríme, vývar scedíme a odložíme. Vychladnuté srdcia a žalúdky pokrájame na rezance alebo na plátky.
- 2
Mrkvu a petržlen nastrúhame najemno, cibuľu nakrájame na kocky a spolu to opražíme na oleji. Pridáme horčicu (asi 2 PL), očistený citrón a zalejeme vývarom zo sŕdc a žalúdkov. Necháme asi 45 minút povariť, vyberieme citrón, pridáme nakrájané vnútornosti, smotanu a povaríme 10–15 minút.
- 3
Dochutíme soľou, cukrom, octom a zjemníme maslom podľa potreby. Podávame s haluškami, knedľou alebo s čerstvým chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu