Stehná na víne a zelenine

František Mátéffy
šéfkuchár spa & wellness hotela Kaskády na Sliači–Sielnici, 29. apríla 2014
Stehná na víne a zelenine
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 160 °C

Suroviny

3-4 ks
200 g
150 g
150 g
100 g (môže byť aj stopkový)
150 g
150 g
1 hlávka
150 g
70 ml
podľa potreby
4 guľôčky
3-5 guľôčok
2 ks
200 ml




Postup

  1. 1

    Cibuľu, mrkvu, petržlen, zeler a cesnak nakrájame na malé kocky. Osolené stehná na oleji prudko opražíme a vyberieme. Na tom istom oleji opražíme dozlatista cibuľu so zeleninou, pridáme koreniny, pretlak a chvíľu popražíme.

  2. 2

    Základ podlejeme vínom, vývarom, vložíme doň opražené stehná, prikryjeme pokrievkou a v rúre pečieme na 160 °C asi 90 minút. Mäso po upečení vyberieme, šťavu odparíme, nech je hustejšia.

  3. 3

    Šampiňóny rozkrájame na štvrtiny, opražíme na troške tuku, pridáme scedené cibuľky, zalejeme scedenou šťavou a 10 minút povaríme. Odporúčame podávať so zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia