Stehná na víne a zelenine
František Mátéffy
šéfkuchár spa & wellness hotela Kaskády na Sliači–Sielnici, 29. apríla 2014
šéfkuchár spa & wellness hotela Kaskády na Sliači–Sielnici, 29. apríla 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
120 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
3-4 ks |
|
200 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
100 g (môže byť aj stopkový) |
|
150 g |
|
150 g |
|
1 hlávka |
|
150 g |
|
70 ml |
|
podľa potreby |
|
4 guľôčky |
|
3-5 guľôčok |
|
2 ks |
|
200 ml |
|
|
Postup
-
1
Cibuľu, mrkvu, petržlen, zeler a cesnak nakrájame na malé kocky. Osolené stehná na oleji prudko opražíme a vyberieme. Na tom istom oleji opražíme dozlatista cibuľu so zeleninou, pridáme koreniny, pretlak a chvíľu popražíme.
- 2
Základ podlejeme vínom, vývarom, vložíme doň opražené stehná, prikryjeme pokrievkou a v rúre pečieme na 160 °C asi 90 minút. Mäso po upečení vyberieme, šťavu odparíme, nech je hustejšia.
- 3
Šampiňóny rozkrájame na štvrtiny, opražíme na troške tuku, pridáme scedené cibuľky, zalejeme scedenou šťavou a 10 minút povaríme. Odporúčame podávať so zemiakovou kašou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu