Zubáč v chlebovej strúhanke s cibuľovým šalátom
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 25. februára 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
200 g |
|
6 ks |
|
200 ml |
|
300 g |
|
|
|
|
|
|
|
500 ml |
|
Cibuľový šalát: | |
1 kg |
|
150 g |
|
250 ml |
|
20 g |
|
10 g |
|
5 g |
|
2 guľôčky |
|
10 ml |
|
20 ml |
|
Postup
-
1
Zubáča umyjeme pod studenou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme a potrieme šťavou z citróna. V miske rozbijeme vajcia, osolíme, okoreníme pridáme mlieko a dobre vyšľaháme. Filety ryby obalíme v múke, vo vajíčku, v chlebovej strúhanke a vyprážame.
- 2
Cibuľový šalát: Zemiaky v šupke umyjeme a vložíme do hrnca. Zalejeme studenou vodou, osolíme a uvaríme do mäkka. Po uvarení zemiaky ošúpeme, nakrájame na vhodný tvar (alebo pretlačíme). Cibuľu ošúpeme a nakrájame na väčšie kocky a pridáme k zemiakom.
- 3
Do hrnca vlejeme vodu, ocot, olej, pridáme bobkový list, celé čierne korenie, celé nové korenie, osolíme, okoreníme a privedieme k varu. Takto pripraveným nálevom zalejeme zemiaky s cibuľou a dobre premiešame. Necháme chvíľu schladiť a vložíme do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a mám veľmi rada :-)
jednoduchá, ale vynikajúca úprava, viac nepotrebuje.
*****