Zubáč v chlebovej strúhanke s cibuľovým šalátom

Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 25. februára 2014
Zubáč v chlebovej strúhanke s cibuľovým šalátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g
6 ks
200 ml
300 g
500 ml
Cibuľový šalát:
1 kg
150 g
250 ml
20 g
10 g
5 g
2 guľôčky
10 ml
20 ml




Postup

  1. 1

    Zubáča umyjeme pod studenou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme a potrieme šťavou z citróna. V miske rozbijeme vajcia, osolíme, okoreníme pridáme mlieko a dobre vyšľaháme. Filety ryby obalíme v múke, vo vajíčku, v chlebovej strúhanke a vyprážame.

  2. 2

    Cibuľový šalát: Zemiaky v šupke umyjeme a vložíme do hrnca. Zalejeme studenou vodou, osolíme a uvaríme do mäkka. Po uvarení zemiaky ošúpeme, nakrájame na vhodný tvar (alebo pretlačíme). Cibuľu ošúpeme a nakrájame na väčšie kocky a pridáme k zemiakom.

  3. 3

    Do hrnca vlejeme vodu, ocot, olej, pridáme bobkový list, celé čierne korenie, celé nové korenie, osolíme, okoreníme a privedieme k varu. Takto pripraveným nálevom zalejeme zemiaky s cibuľou a dobre premiešame. Necháme chvíľu schladiť a vložíme do chladničky.

Diskusia k receptu

pusta
zubáč je fantastická ryba, jedna z najlepších, ktoré poznám.
a mám veľmi rada :-)
jednoduchá, ale vynikajúca úprava, viac nepotrebuje.
*****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia