Zubáč v chlebovej strúhanke s cibuľovým šalátom
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 25. februára 2014

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 600 g |
|
| 200 g |
|
| 6 ks |
|
| 200 ml |
|
| 300 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 500 ml |
|
| Cibuľový šalát: | |
| 1 kg |
|
| 150 g |
|
| 250 ml |
|
| 20 g |
|
| 10 g |
|
| 5 g |
|
| 2 guľôčky |
|
| 10 ml |
|
| 20 ml |
|
Postup
-
1
Zubáča umyjeme pod studenou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme a potrieme šťavou z citróna. V miske rozbijeme vajcia, osolíme, okoreníme pridáme mlieko a dobre vyšľaháme. Filety ryby obalíme v múke, vo vajíčku, v chlebovej strúhanke a vyprážame.
- 2
Cibuľový šalát: Zemiaky v šupke umyjeme a vložíme do hrnca. Zalejeme studenou vodou, osolíme a uvaríme do mäkka. Po uvarení zemiaky ošúpeme, nakrájame na vhodný tvar (alebo pretlačíme). Cibuľu ošúpeme a nakrájame na väčšie kocky a pridáme k zemiakom.
- 3
Do hrnca vlejeme vodu, ocot, olej, pridáme bobkový list, celé čierne korenie, celé nové korenie, osolíme, okoreníme a privedieme k varu. Takto pripraveným nálevom zalejeme zemiaky s cibuľou a dobre premiešame. Necháme chvíľu schladiť a vložíme do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








a mám veľmi rada :-)
jednoduchá, ale vynikajúca úprava, viac nepotrebuje.
*****