Halibut na hubovom pyré

Tomáš Opletal
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, 14. mája 2014
Halibut na hubovom pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
6-8 minút
na 180 °C

Suroviny

4 porcie
Hubové pyré:
1 ks
1 PL
200 g
Citrónová omáčka:
300 ml
150 ml
1 ks
2 ks
3 guľôčky
1 plátok
150 ml
z 1 citrónu




Postup

  1. 1

    Porcie halibuta opečieme na masle kožou dolu, potom ich otočíme a z druhej strany opečieme asi pol minúty, osolíme a dáme dopiecť do rúry na 180 °C asi 6 – 8 minút. Môže byť v strede zľahka nedopečený.

  2. 2

    Hubové pyré: Šalotku nakrájanú najemno zľahka speníme na masle, pridáme huby, posypeme mletou rascou, osolíme, chvíľku podusíme a dôkladne rozmixujeme. Ak treba, dosolíme a môžeme pridať trošku nasekaných lístkov tymianu.

  3. 3

    Citrónová omáčka: Rybací vývar, víno, štvrtky cibule, bobkový list, biele korenie a plátok masla necháme pomaly odpariť na tretinu objemu. Precedíme cez jemné sito, pridáme šľahačku a citrónovú šťavu. Necháme ešte zvariť do hustejšej konzistencie a osolíme. Na záver môžeme premixovať ponorným mixérom.

Diskusia k receptu

chutimi
velmi dobra otazka. Na tychto receptoch od sefkucharov ma irituje, ze vzdy nieco chyba....bud je to nespecifikovana surovina alebo nespecifikovany nejaky postup :( Kazdopadne to vyzera vyborne, ukladam a urcite urobim :)
vcelka
Berme to ako inspiraciu, sefkuchari robia od oka. Raz to pripravi tak a potom zase inak... To je skratka ine varenie ako doma, kde si pamatame kazdu snietku... :-)
methi
Silne pochybujem o tom, ze top sefkuchar raz uvari tak a raz inak. Raz tak a raz inak je to varenie doma ;)
safran
Pre inšpiráciu mne stačí úplne fotka a nadpis :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia