Halibut na hubovom pyré
Tomáš Opletal
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, 14. mája 2014
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, 14. mája 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
6-8 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
4 porcie |
|
|
|
Hubové pyré: | |
1 ks |
|
1 PL |
|
200 g |
|
|
|
|
|
|
|
Citrónová omáčka: | |
300 ml |
|
150 ml |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
3 guľôčky |
|
1 plátok |
|
150 ml |
|
z 1 citrónu |
|
Postup
-
1
Porcie halibuta opečieme na masle kožou dolu, potom ich otočíme a z druhej strany opečieme asi pol minúty, osolíme a dáme dopiecť do rúry na 180 °C asi 6 – 8 minút. Môže byť v strede zľahka nedopečený.
- 2
Hubové pyré: Šalotku nakrájanú najemno zľahka speníme na masle, pridáme huby, posypeme mletou rascou, osolíme, chvíľku podusíme a dôkladne rozmixujeme. Ak treba, dosolíme a môžeme pridať trošku nasekaných lístkov tymianu.
- 3
Citrónová omáčka: Rybací vývar, víno, štvrtky cibule, bobkový list, biele korenie a plátok masla necháme pomaly odpariť na tretinu objemu. Precedíme cez jemné sito, pridáme šľahačku a citrónovú šťavu. Necháme ešte zvariť do hustejšej konzistencie a osolíme. Na záver môžeme premixovať ponorným mixérom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a záhada lístkov červeného tymiánu je ešte väčšia:
varecha.pravda.sk/recepty/telacia-kotleta-s-cibulkovou-om...
www.foresterblog.sk/clanok/tip-na-knihu-pestujeme-bylinky-v...
som z toho trochu halibut :-)