Jelenie ragú na červenom pive a brusniciach
Marek Rapan
šéfkuchár reštauračného pivovaru a hotela Victoria v Martine, 9. septembra 2012
šéfkuchár reštauračného pivovaru a hotela Victoria v Martine, 9. septembra 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1500 g |
|
750 g |
|
450 g (mrkva, petržlen, zeler) |
|
400 ml |
|
100 g |
|
100 ml |
|
30 g |
|
2 ks |
|
4 guľôčky |
|
4 guľôčky |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Umyté jelenie stehno a očistenú zeleninu pokrájame na kocky. Koreňovú zeleninu opečieme na tuku, pridáme k nej na kocky nakrájanú cibuľu a spravíme tmavý základ.
- 2
Na tento základ pridáme nakrájané mäso a spolu všetko ešte opečieme. Podlejeme horúcou vodou, osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a dusíme.
- 3
Keď je mäso na polovicu udusené, pridáme slivkový lekvár a červené pivo a dovaríme do mäkka. Pred koncom pridáme brusnice a ak treba, dochutíme soľou. Vhodnou prílohou sú knedle alebo chlieb.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu