Foto: lucina2222
Jedna z mojich najobľúbenejších polievočiek, znova o niečo vylepšená... až som sa dostala k tejto verzii...
10
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 šálka |
|
1 ks |
|
1 kocka |
|
1 téglik |
|
1/2 šálky |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
3 guľôčky |
|
2 ks |
|
3 ČL |
|
|
|
|
|
|
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
V hrnci si rozpustíme masť, a popražíme najemno pokrájanú cibuľku a roztlačený cesnak. Pridáme huby, krátko popražíme, posypeme červenou mletou paprikou a čiernym korením, zalejeme vodou a dusíme asi 20 min.
- 2
Zemiak očistíme, pokrájame na malé kocky a vhodíme do hrnca. Ochutíme koreninami, osolíme, pridáme hubový bujón (kvôli farbe a výraznejšej chuti polievky) varíme kým zemiaky nebudú polomäkké.
- 3
Rozrobíme si múku so smotanou, zahustíme a varíme ďalších približne 10 minút. Nakoniec jemne dochutíme cukrom a octom. S octom to nepreháňame. Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu