Lahodná hubová polievka

lucina2222 - fotkalucina2222, 18. júna 2013

Jedna z mojich najobľúbenejších polievočiek, znova o niečo vylepšená... až som sa dostala k tejto verzii...

10
porcií
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 šálka
1 ks
1 kocka
1 téglik
1/2 šálky
2 PL
1 ks
2 strúčiky
1 PL
1 ČL
2 ČL
3 guľôčky
2 ks
3 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    V hrnci si rozpustíme masť, a popražíme najemno pokrájanú cibuľku a roztlačený cesnak. Pridáme huby, krátko popražíme, posypeme červenou mletou paprikou a čiernym korením, zalejeme vodou a dusíme asi 20 min.

  2. 2

    Zemiak očistíme, pokrájame na malé kocky a vhodíme do hrnca. Ochutíme koreninami, osolíme, pridáme hubový bujón (kvôli farbe a výraznejšej chuti polievky) varíme kým zemiaky nebudú polomäkké.

  3. 3

    Rozrobíme si múku so smotanou, zahustíme a varíme ďalších približne 10 minút. Nakoniec jemne dochutíme cukrom a octom. S octom to nepreháňame. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

mijaita
Občas se tady setkávám s kombinací dvou velmi aromatickych bylin - majoranky a kopru. Je ta kombinace opravdu tak dobra, nebo je to jen tak, aby bylo co nejvic bylinek?
lucina2222
@mijaita pôvodne do polievočky išla len majoránka.. ale niečo mi tam chýbalo a doma som mala čerstvý kôpor, tak som ho skúsila pridať.. a kedže majoránka bola len sušená, nevznikol žiaden konflikt naštastie :D
mijaita
@lucina2222 dekuji, uz to chapu a proc ne, az bude nekde prilezitost, odendám na misticku a vyzkousim. Ona mi to poharky nechtej prozradit jak to muze chutnat :-)
mariamka
vcera som robila podobnu sampinonovu, takmer rovnako ako vy, najprv cibulka, cesnak, do toho zemiacky a kusok varenej udenej krkovicky az potom hribiky, dovarit, zahustit, okyslit, je to lahodka :) ten recept som sem vcera dala, ale dnes som ho stiahla, zdal sa mi obycajny, a vlastne je ich tu dost.. tak pridam aspon foto, my sme ju mali s krutonmi a miesto majoranky a kopru som dala petrzlenovu vnat





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia