Recept je kombináciou polievok čo som jedol na východe,keď som chodil s kamošmi na huby.
porcií
Suroviny
| 70 g |
|
| 1,5 l |
|
| 70 g |
|
| 70 g |
|
| 70 g |
|
| 4 ks |
|
| 7 guľôčky |
|
| 7 guľôčky |
|
| 1 čl |
|
| 2 ks |
|
| 80 g |
|
| 3 ks |
|
| 250 g |
|
| 1,5 hrnčeka |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 6 čl |
|
| 1 téglik |
|
| 2 čl |
|
| 2 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme si bujón v ktorom povaríme sójové granule.Predvaríme si kapustu, cviklu,zemiaky a fazuľu.Nakrájame koreňovú zeleninu,slaninu a cibuľu.Do sitka na čaj dáme koreniny. Kyslú smotanu zmiešame v miske s chrenom a s na jemno nasekaným kôprom.
- 2
Cibuľu speníme v hrnci na rozpálenom oleji. Pridáme slaninu a cesnak. Krátko restujeme a pridáme zeleninu. Opäť krátko restujeme a podlejeme vývarom s granulami, vložíme sitko s korením a necháme povariť. Osolíme podľa chuti. Keď zelenina zmäkne, pridáme zemiaky, porezanú kyslú kapustu,na menšie kúsky nakrájanú červenú repu, huby, predvarenú fazuľu a dolejeme vody podľa potreby. Necháme povariť asi 15 minút aby sa spojili chute.
- 3
Boršč podávame v hlbokom tanieri s lyžicou ochutenej kyslej smotany.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu