Recept je kombináciou polievok čo som jedol na východe,keď som chodil s kamošmi na huby.
porcií
Suroviny
70 g |
|
1,5 l |
|
70 g |
|
70 g |
|
70 g |
|
4 ks |
|
7 guľôčky |
|
7 guľôčky |
|
1 čl |
|
2 ks |
|
80 g |
|
3 ks |
|
250 g |
|
1,5 hrnčeka |
|
200 g |
|
100 g |
|
6 čl |
|
1 téglik |
|
2 čl |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme si bujón v ktorom povaríme sójové granule.Predvaríme si kapustu, cviklu,zemiaky a fazuľu.Nakrájame koreňovú zeleninu,slaninu a cibuľu.Do sitka na čaj dáme koreniny. Kyslú smotanu zmiešame v miske s chrenom a s na jemno nasekaným kôprom.
- 2
Cibuľu speníme v hrnci na rozpálenom oleji. Pridáme slaninu a cesnak. Krátko restujeme a pridáme zeleninu. Opäť krátko restujeme a podlejeme vývarom s granulami, vložíme sitko s korením a necháme povariť. Osolíme podľa chuti. Keď zelenina zmäkne, pridáme zemiaky, porezanú kyslú kapustu,na menšie kúsky nakrájanú červenú repu, huby, predvarenú fazuľu a dolejeme vody podľa potreby. Necháme povariť asi 15 minút aby sa spojili chute.
- 3
Boršč podávame v hlbokom tanieri s lyžicou ochutenej kyslej smotany.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu