Boršč s fazuľou, kyslou kapustou a hubami

udy - bez fotkyudy, 3. júna 2014

Recept je kombináciou polievok čo som jedol na východe,keď som chodil s kamošmi na huby.

10
porcií

Suroviny

70  g
1,5 l
70  g
70  g
70  g
4  ks
7 guľôčky
7  guľôčky
1 čl
2  ks
80  g
3  ks
250  g
1,5 hrnčeka
200  g
100  g
6  čl
1 téglik
2 čl
2  ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si bujón v ktorom povaríme sójové granule.Predvaríme si kapustu, cviklu,zemiaky a fazuľu.Nakrájame koreňovú zeleninu,slaninu a cibuľu.Do sitka na čaj dáme koreniny. Kyslú smotanu zmiešame v miske s chrenom a s na jemno nasekaným kôprom.

  2. 2

    Cibuľu speníme v hrnci na rozpálenom oleji. Pridáme slaninu a cesnak. Krátko restujeme a pridáme zeleninu. Opäť krátko restujeme a podlejeme vývarom s granulami, vložíme sitko s korením a necháme povariť. Osolíme podľa chuti. Keď zelenina zmäkne, pridáme zemiaky, porezanú kyslú kapustu,na menšie kúsky nakrájanú červenú repu, huby, predvarenú fazuľu a dolejeme vody podľa potreby. Necháme povariť asi 15 minút aby sa spojili chute.

  3. 3

    Boršč podávame v hlbokom tanieri s lyžicou ochutenej kyslej smotany.

Diskusia k receptu

redenc
A kde sú huby, keď ste chodili na huby? Ale aj tak: 20 surovín!! to musí byť bašta.
1x redenc
denyany
Nebyť tej slaniny, tak je to taká vegetariánska verzia boršču. Mne by to nevadilo, muž by frflal, že kde je mäso.:-) :-)
jozka2
Udy,tvoja polievka musi byt velmi dobra,ako kazda dobre pripravena /a ja polievky na kazdy sposob milujem s kuskom dobreho chlebika/,ale keby som ju mala robit tak tie ingredience by som zacala citat uz vecer aby som to do rana stihla/nic v zlom robim si srandu/