Tučniaky

kovamo - fotkakovamo, 14. novembra 2011
Tučniaky
Foto: kovamo

Tento receptík vyskúšala spraviť moja 8 ročná dcérka Natálka z kuchárskej knižky Receptíky pre malých kuchárov- hravá kuchárka pre deti. Mala z tučniakov Zobraziť celý popisTento receptík vyskúšala spraviť moja 8 ročná dcérka Natálka z kuchárskej knižky Receptíky pre malých kuchárov- hravá kuchárka pre deti. Mala z tučniakov veľkú radosť, lebo sa jej ozaj vydarili.

11
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

140 g
50 g
60 g
80 g
2-3 lyžice
1/2




Postup

  1. 1

    V mikroténovom sáčku si rozdrvíme piškóty na jemný prášok a zmiešame s cukrom/ trochu cukru si odložíme na plnku s tvarohom/, maslom a kokosom.Pridáme 2 lyžice mlieka a cesto dôkladne vypracujeme. Cesto vtlačíme do formičky na úle a doprostred urobíme prstom dieru.V miske si zmiešame tvaroh s cukrom.Malou lyžičkou naplníme otvor tvarohom a pritlačíme piškótu.Takto pripravené cesto necháme aspoń 2 hodiny v chladničke.

    Tučniaky - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si bielu polevu a na potravinovej fólii polejeme časť tučniaka.Potom si rozpustíme tmavú čokoládu na varenie s maslom.Tučniaky polejeme z druhej strany.

    Tučniaky - obrázok 2
  3. 3

    Ešte predtým ako čokoláda stuhne prilepíme z oboch strán polovičky mandlí ako krídelká a zobáčik.Na očká použijeme dekoratívne gulôčky. A hotovo, tučniaky sú na svete, bez pečenia , pre deti ako stvorené, to bolo radosti, keď mohla pracovať sama!!!!

    Tučniaky - obrázok 3

Diskusia k receptu

lia66
Poznám, ale s "alkoholovou" plnkou. Vyzerajú spuprovučko a tvaroh s kokosom neskutočne môžem!!! Natálka je šikovnica šikovná-krásne sú tučniačiky!!! Síce na večer sladké a tučné nemusím(nerobí mi dobre na žalúdok)-ale totoky by som si dala...nádherné sú!
helca103
tie sú krásne , mám dojem že u nás budú onedlho , deti sa velmi potešia....
evanaaa
Tučniačky sú chutné, ale Natalka je zlatá, šikovná, niečo z nej asi bude.....budúca cukrárka? Je pekné, ale aj nie časté, že má také malé dievčatko užitočnú záľubu.
hubata
Tééda, ako krásne ich Natálka upiekla! Natalku aj tučniačikov som ukázala mojej vnučke, pozdravuje ťa a odkazuje ti že si veľmi šikovná keď už účinkuješ aj na www.varecha.sk.
Nemá možnosť redakcia Natalke udeliť mimoriadnu cenu aj keď ešte nemá 18 rokov?
irenaw
Natálke tlieskam, veľká šikovnica, tučniaky sú perfektné!
tatranka
Myslím že správnym smerom vedieš svoju dcérku.Milý a pre ňu určite aj zaujímavý recept.Je vidieť na jej tváričke,že ju práca ti pomôcť teší.
dorisa
Šikovná kucháročka. Tučniaci sú krásni.
tinca
zlaté sú, minule som ich videla aj na nejakej stránke o pečení čo bola na fcb
alexdidi
Veľký potlesk za tak krásne dielko malá šikovnica....
amia
krásne, jednoduché, vkusné
rela
Zlaté tučniačiky, zlatá malá cukrárka - nech jej tá záľuba vydrží.
akeber
máš krásnu pomocníčku , to sa ti varí ....aj tučniaci sú pekný ukladám ...dík za inspiraci :-)))
babidka
sikovna Natalka , jej tucniacikom by som sa teda dala rada ponuknut :-)))))
babkamt
Máš šikovnú dcérku.Túto knihu dostala moja osemročná vnučka na meniny.Je to jej prvá kuchárska kniha.Žiaľ, ešte sme z nej nestihli nič urobiť.Budeme to musieť napraviť.Verím,že dcérka mala zo svojho výtvoru veľkú radosť.
matased
tak toto zaujme aj moju dcérku, tučniačikovia sú kráááááááásni
sovka62
Čo sa za mladi naučíš, na starosť ako by si našiel a ja to môžem potvrdiť, lebo som už dosť stará. Veľmi dobre vedieš to dieťa k práci v kuchyni, aj pracuje, aj sa hrá a nakoniec má radosť z úspechu. Blahoželám vám obom, nech sa vám ďalej darí.
jeka
sú nádherné,si veľmi šikovná...
cica2


šikovná Natálka, krásne sa tučniaky vydarili, je to milučké:)) Vďaka za inšpiráciu na detskú oslavu a @kovamo vitaj medzi nami:))
janger
Natalke sa velmi pekne podarili, je sikulka :-). Mala Varechacka ;-).
zitar
je to strašne zlaté, aj tučniaky, aj Natálka
kovamo
jééé ste zlaté, s Natálkou ďakujeme za pekné komentíky
domci4
:) krása ale chcela by som vidieť ako vyzerajú tie formičky prosím :P kde by sa dali zohnať? počujem o nich prvý krát...
kristina47
zato Tvoja dcéra dostava odo mňa jednotku s hviezdičkou.Konečne Tučňáčiky bez alkoholu a surového žltka.
mirkamt
@domci4 ja som asi pred rokom či dvomi kúpila formičky na tento dezert v Tescu a aj nedávno som ich tam videla, stále ich majú. Ale volajú sa "Formičky na úliky". Kým sa tam nedajú krídelká, sú to včelie úliky, tak to poznám ja.
mirkamt
@Kovamo Chválim Natálku, krásne tučniačiky sa jej vydarili. Moja dcéra sa už teší, ked budeme robiť na Vianoce včelie úliky (z rovnakých formičiek), tak možno urobíme aj pár tučniačikov - zlaté sú. Páči sa mi tiež obmena plnky - v mojom recepte je iná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia