Nokerle s medvedím cesnakom a mozzarellou

peta5 - fotkapeta5, 7. mája 2014
Nokerle s medvedím cesnakom a mozzarellou
Foto: peta5

Keď už je tá sezóna na medvedí cesnak, tak sme sa s ním v práci dnes pohrali.

5-6
porcií
35 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
800 g
8 ks
4 ks
4 PL
3 - 4 ks
 (na ozdobenie)
 (na ozdobenie)




Postup

  1. 1

    Medvedí cesnak si preberieme, odkrojíme zbytočne dlhé stonky, umyjeme a nasekáme nadrobno. Do múky pridáme soľ, vajíčka, nasekaný medv. cesnak a 300 ml studenej vody. Vymiesime si vláčne cesto.

  2. 2

    Dáme variť osolenú vodu. Cibuľu nakrájame na tenké prúžky. Na panvici si roztopíme maslo a pridáme cibuľu, upražíme ju na miernom ohni do zlatohneda. Mozzarelu nakrájame na malé kocky.

  3. 3

    Keď voda vrie, hádžeme nokerle. Každý podľa seba, ja som dnes napr. nemala formu na halušky a tak som hádzala ručne-stručne.. Nokerle necháme tak ca. 3 min. a viac vo vode kým nevyplávajú hore. Vyberieme z vody, dáme do nádoby, posypeme mozzarelou a takto opakujeme kým nespracujeme všetko cesto. Trocha syru si však necháme na vrchnú vrstvu. Dáme do rúry zapiecť, kým sa vrchná vrstva syra nerozpustí alebo nezapečie, kto ako chce. Nakoniec opraženú cibuľu trochu osolíme a okoreníme a ozdobíme ňou, nasekanými bylinkami a červeným korením tanier. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

marianne
no teeda,z 800g muky a 8 vajec to muselo byt norkeliii...ale dala by som si bez mihnutia oka..taketo slano-mucne mozem..
1x peta5
peta5
@marianne to teda bolo,,, ale len sa tak po tom zaprášilo. až pri srdci zahreje, keď vidno že chutí :)
mijaita
I u mě budou, vse z medvedim cesnekem a bez vegety mám nesmírně ráda :-) Hvězdné nebe ti posílám!
1x peta5
alex37
dobrotka z medvedieho cesnaku sa ti podarila na 1* ukladám :-)
1x peta5
eviana
Fajne, fajne... viem si predstaviť, že z nich aj za velikánsky hrnčisko bolo málo :) Super papanica :)
1x peta5
danda3
Super jedlo, robievam podobné špenátové, ale keďže mám kopec mackovho cesnaku, vyskúšam.☺
1x peta5
sportys
vyskúšali sme :-), bolo to úplne úžasné ... a mám ďalší super recept do zbierky. Ďakujem.
1x peta5
peta5
ďakujem vám, teším sa že sa recept páči a aj vám chutí :)
garanco
Včera som ich robila podĺa vlastnej fantázie, ale veĺmi sa neodlišovali od Tvojho receptu. Medvedí cesnak som rozmixovala s vajíčkami, vznikla z toho pekná svetlozelená hmota a v ceste nebolo vidieť zelené lístočky (tie niektorým detičķám prekážajú☺) a môžeš použiť aj stonky.
peta5
@Garanco (4.4.2016 10:13)

vidíš, to je luxusný nápad, takto to rozmixovať, takto to zje možno aj ten môj malý ˝nosoohŕňač˝ a netreba stonky vyhodiť,,, super a vďaka Ti za inšpiráciu :)
garanco
@Peta5 (5.4.2016 13:11)

Nech malému chutí! Ja som mojim "Pipinkám" - vnučkám hovorila, pozri akú to má krásnu farbu
1x peta5
peta5
@Garanco (5.4.2016 13:16)

jééj takto mi vravievala mamina keď som bola malá :) :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia