Nokerle s medvedím cesnakom a mozzarellou

peta5 - fotkapeta5, 7. mája 2014 14:15
Ďalšie recepty »
Nokerle s medvedím cesnakom a mozzarellouFoto: peta5

Keď už je tá sezóna na medvedí cesnak, tak sme sa s ním v práci dnes pohrali.

5-6
porcií
35 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Medvedí cesnak si preberieme, odkrojíme zbytočne dlhé stonky, umyjeme a nasekáme nadrobno. Do múky pridáme soľ, vajíčka, nasekaný medv. cesnak a 300 ml studenej vody. Vymiesime si vláčne cesto.

  2. 2

    Dáme variť osolenú vodu. Cibuľu nakrájame na tenké prúžky. Na panvici si roztopíme maslo a pridáme cibuľu, upražíme ju na miernom ohni do zlatohneda. Mozzarelu nakrájame na malé kocky.

  3. 3

    Keď voda vrie, hádžeme nokerle. Každý podľa seba, ja som dnes napr. nemala formu na halušky a tak som hádzala ručne-stručne.. Nokerle necháme tak ca. 3 min. a viac vo vode kým nevyplávajú hore. Vyberieme z vody, dáme do nádoby, posypeme mozzarelou a takto opakujeme kým nespracujeme všetko cesto. Trocha syru si však necháme na vrchnú vrstvu. Dáme do rúry zapiecť, kým sa vrchná vrstva syra nerozpustí alebo nezapečie, kto ako chce. Nakoniec opraženú cibuľu trochu osolíme a okoreníme a ozdobíme ňou, nasekanými bylinkami a červeným korením tanier. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist