Sivoň na petržlenovej omáčke
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, 11. mája 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 filety |
|
na opečenie |
|
Topinamburové pyré: | |
1 ks |
|
400 g |
|
1 l |
|
3 PL |
|
|
|
|
|
Petržlenová omáčka: | |
300 ml |
|
150 ml |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
3 guľôčky |
|
1 plátok |
|
1 zväzok |
|
150 ml |
|
Postup
-
1
Filety zbavíme malých kostičiek, pomaly ich opečieme na masle a osolíme, z každej strany veľmi krátko.
- 2
Topinamburové pyré: Na masle speníme do sklovita najemno nakrájanú šalotku, zalejeme ju zeleninovým vývarom, pridáme olúpané topinambury (môžeme ich ešte pokrájať na menšie kúsky, osolíme ich a rozvaríme. Uvarené precedíme a rozmixujeme, ak budú riedke, necháme ich ešte odkvapkať cez utierku. Potom pridáme smotanu. Baby fenikel povaríme v cukrovom sirupe (voda a cukor v pomere 1:1), potom ho opečieme do zlata na nepriľnavej panvici.
- 3
Petržlenová omáčka: Vývar, víno, štvrtiny cibule, bobkový list, biele korenie a plátok masla necháme pomaly zredukovať na tretinu, precedíme cez jemné sitko, pridáme smotanu a citrónovú šťavu, necháme ešte variť do hustejšej konzistencie, pridáme sparené listy plochej petržlenovej vňate a premixujeme ponorným mixérom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Sivoň je gastronomicky skvelá ryba, rovnako ako pstruh - skvelý recept nezabil jeho delikátnu chuť!