Foto: ancicka
Jednoduchá polievočka,jemne pikantná.Do polievočky som použila Spišské párky,ktoré sú najlepšie spomedzi všetkých parkov.Kapustičká zasa zdravá,to zaručuje výbornú chuť.
20 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks |
|
400 - 500 g |
|
2 - 3 ks |
|
5 - 6 guľočky |
|
5 - 6 guľočky |
|
1 kocka |
|
podľa chutí |
|
5 - 6 ks |
|
Na zápražku: | |
2 PL |
|
2 PL |
|
1 čl |
|
Postup
-
1
Očistené a nakrájané na kryžalky zalejem vodou,pridám bobkový list , soľ a dám variť.
-
2
Ked sú zemiaky uvarené pridám kyslú kapustu a nechám variť.
-
3
Párky pokrájam na kolieska,
-
4
vsypem do polievky,pridám korenie a nechám asi 15 min, variť.
-
5
Medzi tým si pripravím zápražku tak,že do oleja pridám múku a za stáleho miešania nechám zpražiť do svetlohneda.Pridám papriku,zamiešam a hned odstavím z ohňa,aby paprika nezhorkla.
-
6
vlejem do polievky a nechám prejsť varom.Odstavím.
-
7
Dobrú chuť.
A pre @lenka22 - veď postup máš v bode č.5, myslím tú zásmažku.