Pečený diviak na zázvorovo–medovej omáčke
Róbert Krištof
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 20. novembra 2011
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 20. novembra 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
600 g |
|
20 g |
|
|
|
|
|
|
|
3 ks |
|
4 ks |
|
4 ks |
|
3 guľôčky |
|
150 g |
|
300 ml (najlepšie z kostí diviny) |
|
200 ml |
|
na zahustenie |
|
|
|
|
Postup
-
1
Rúru rozohrejeme na 130 0C. Jednu cibuľu prešpikujeme klinčekmi. Mäso prudko opečieme na oleji, po opečení osolíme a okoreníme.
- 2
Na plech k mäsu pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, červené víno, maslo, bobkový list, nové korenie a pomaly pečieme na 130 0C cca 2 hodiny.
- 3
Po upečení vyberieme mäso, do plechu s výpekom nalejeme vývar, okoreníme zázvorom, primiešame med, zahustíme zemiakovým škrobom a pridáme višne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu