Frikasé z králika s medvedím cesnakom
Marián Breznický
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 21. apríla 2014
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 21. apríla 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5-6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1 ks |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
80 g |
|
250 ml |
|
1 l (alebo hydinový) |
|
|
|
|
|
|
|
1 ks |
|
4 guľôčky |
|
|
|
300 ml |
|
50 g |
|
4 plátky |
|
Postup
-
1
Králika rozdelíme na 6 častí a opečieme na masti. Pridáme nakrájanú cibuľu a na kolieska nakrájanú mrkvu. Opečieme a podlejeme bielym vínom a vývarom. Vložíme králika, oregano, bobkový list, nové korenie, osolíme, okoreníme, pridáme muškátový orech a varíme asi 1 až 1,5 hodiny domäkka.
- 2
Mäkkého králika vyberieme, necháme trochu vychladnúť, mäso oberieme od kostí a natrháme na menšie kusy. Vyberieme korenie a do vývaru pridáme nakrájaný hriankový chlieb a varíme asi 5 minút. Pridáme nakrájaný stopkový zeler, zbavený vlákien, a pór, nakrájaný na kolieska. Krátko povaríme.
- 3
Zjemníme smotanou, dochutíme soľou, korením a zamie-šame na pásiky nasekaný medvedí cesnak. Ako prílohu odporúčame bagetu alebo dusenú ryžu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu