Frikasé z králika s medvedím cesnakom

Marián Breznický
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 21. apríla 2014
Frikasé z králika s medvedím cesnakom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5-6
porcií
15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
200 g
1 ks
1/2 ks
80 g
250 ml
1 l (alebo hydinový)
1 ks
4 guľôčky
300 ml
50 g
4 plátky




Postup

  1. 1

    Králika rozdelíme na 6 častí a opečieme na masti. Pridáme nakrájanú cibuľu a na kolieska nakrájanú mrkvu. Opečieme a podlejeme bielym vínom a vývarom. Vložíme králika, oregano, bobkový list, nové korenie, osolíme, okoreníme, pridáme muškátový orech a varíme asi 1 až 1,5 hodiny domäkka.

  2. 2

    Mäkkého králika vyberieme, necháme trochu vychladnúť, mäso oberieme od kostí a natrháme na menšie kusy. Vyberieme korenie a do vývaru pridáme nakrájaný hriankový chlieb a varíme asi 5 minút. Pridáme nakrájaný stopkový zeler, zbavený vlákien, a pór, nakrájaný na kolieska. Krátko povaríme.

  3. 3

    Zjemníme smotanou, dochutíme soľou, korením a zamie-šame na pásiky nasekaný medvedí cesnak. Ako prílohu odporúčame bagetu alebo dusenú ryžu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia