Recepty, kde je feferónky
Ostrá pasta-Pálihub
Máme v Orlové kousek od domu takový malý obchůdek v paneláku. Když jsem tam pro...
Štipľavá pochutina
Túto pochutinu pripravujem v jeseni, keď sú všetky ingrediencie a používam ju počas potreby ako prídavok...
Novokošická kosťovica - polievka
Nedeľa ráno, môjho detstva, je hlboko zapísaná do pamäte s rituálom varenia polievky, spravidla...
Uhorková čalamáda
Tento recept mam od mojej mamicky. Pozrela som sa na index, lebo by som sa...
Marinované kuracie krídla na pikantnom šaláte
Kuracie krídla osolíme, posypeme grilovacím korením a dáme do marinády, ktorú sme si pripravili z...
Uhorkovy šalát zaváraný
Uhorky si umyjeme , ošupeme ak myju hrubu šupu a nakrajame na krajači na kolieska...
Hubový rožok
V dnešnej dobe, keď máme veľa húb zostanú nám "gumové" rožky, spotreboval som ich...
Korenený hermelín
hermelin prekrojime vydlabeme a zmiesame s roztlacenym cesnakom, dame tam ja stiplavu papriku ale s tou opatrne...
Kvašáky
každý rok si robím sudovú kapustu, ked začne uhorková sezona poslednú vyberiem...
do súdka čo my ostala...
Jordánska jahňacia roláda
miesto jahnacieho mlateho masa mozete pouzit aj hovadzie alebo bravcove
Marinovaný hermelín
Hermelín si stredom narežeme, potrieme sambalom a naložíme do oleja spolu s orechmi, nakrájanou cibuľou,...
Bravčový steak s pikantnou brusnicovou omáčkou, teplou šunkou a zemiakovou trávou
V tomto jedle je "dominantná" chuť pikantnej brusnicovej omáčky. Robil som ho už dávno(ako sa tak...
Hovädzí pikantný kotlík s fazuľou
Základom dobrého guláša je cibuľa, pomer cibule sa rovná pomeru mäsa. Na oleji orestujeme cibuľu,...
Pikantná nátierka na hrianky
Mäso, rajčiny, papriku, cibuľu, feferónky a strúčky cesnaku pomelieme na mäsovom mlynčeku....
Naložené pikantné vajcia
Vajcia uvaríme, olúpeme a uložíme do pohára, ktorý sa dá uzavrieť. Pripravíme si marinádu:...
Moja malá chuťovka - Pikantné hrozno
Mám niekoľko zamilovaných chuťoviek a toto je jedna z nich. Povodný recept je od pána j. Satinského....
Kastrólová roštenka
Tento recept je ako stvorený na výživu rodiny počas chatárskeho víkendu. Stačí mať k nemu dobrý...
Rybie filé trocha inak
U nás sa varí už dávno, je z nejakého starého časopisu. Väčšina pozná rybie filé ako vyprážané,...
Slovensko- grécky šalát
Zeleninu očistite, zbavte jadier a nakrájajte na hrubšie kúsky, prúžky, kolieska a kocky...
Čertovská omeleta
Na oleji urestujeme kolieska klobásy, pridáme nakrájané feferónky, kapie a premiešame. Túto zmes zalejeme
vajcami...
Zbojnícke mäso so syrom
Mäso pokrájame na hrubšie pásiky, osolíme, okoreníme a opražíme na oleji. Cibuľu pokrájame nadrobno...
Lovecký kotlíkový guláš
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...
Zaváraný bulharský šalát
Najprv si uvaríme nálev a necháme ho vychladnúť. Medzitým umytú a očistenú zeleninu pokrájame – papriku,...
Hubovo–papriková nátierka
Cibuľu pokrájame nadrobno, osmažíme, pridáme pokrájanú papriku, huby a podusíme. Ochutíme, vychladnuté...
Pikantné bravčové rebierko
Z bravčového opracovaného
karé odsekneme rebierko.
Jemne naklepeme, osolíme
a opečieme na rozpálenom
oleji.
Pikantné cukiny
Všetky ingrediencie na nálev (voda, ocot, kryštálový cukor, deko, celé čierne korenie) ...
Ostrá pasta-Pálihub
Máme v Orlové kousek od domu takový malý obchůdek v paneláku. Když jsem tam pro...
Štipľavá pochutina
Túto pochutinu pripravujem v jeseni, keď sú všetky ingrediencie a používam ju počas potreby ako prídavok...
Novokošická kosťovica - polievka
Nedeľa ráno, môjho detstva, je hlboko zapísaná do pamäte s rituálom varenia polievky, spravidla...
Uhorková čalamáda
Tento recept mam od mojej mamicky. Pozrela som sa na index, lebo by som sa...
Marinované kuracie krídla na pikantnom šaláte
Kuracie krídla osolíme, posypeme grilovacím korením a dáme do marinády, ktorú sme si pripravili z...
Uhorkovy šalát zaváraný
Uhorky si umyjeme , ošupeme ak myju hrubu šupu a nakrajame na krajači na kolieska...
Hubový rožok
V dnešnej dobe, keď máme veľa húb zostanú nám "gumové" rožky, spotreboval som ich...
Korenený hermelín
hermelin prekrojime vydlabeme a zmiesame s roztlacenym cesnakom, dame tam ja stiplavu papriku ale s tou opatrne...
Kvašáky
každý rok si robím sudovú kapustu, ked začne uhorková sezona poslednú vyberiem... do súdka čo my ostala...
Jordánska jahňacia roláda
miesto jahnacieho mlateho masa mozete pouzit aj hovadzie alebo bravcove
Marinovaný hermelín
Hermelín si stredom narežeme, potrieme sambalom a naložíme do oleja spolu s orechmi, nakrájanou cibuľou,...
Bravčový steak s pikantnou brusnicovou omáčkou, teplou šunkou a zemiakovou trávou
V tomto jedle je "dominantná" chuť pikantnej brusnicovej omáčky. Robil som ho už dávno(ako sa tak...
Hovädzí pikantný kotlík s fazuľou
Základom dobrého guláša je cibuľa, pomer cibule sa rovná pomeru mäsa. Na oleji orestujeme cibuľu,...
Pikantná nátierka na hrianky
Mäso, rajčiny, papriku, cibuľu, feferónky a strúčky cesnaku pomelieme na mäsovom mlynčeku....
Naložené pikantné vajcia
Vajcia uvaríme, olúpeme a uložíme do pohára, ktorý sa dá uzavrieť. Pripravíme si marinádu:...
Moja malá chuťovka - Pikantné hrozno
Mám niekoľko zamilovaných chuťoviek a toto je jedna z nich. Povodný recept je od pána j. Satinského....
Kastrólová roštenka
Tento recept je ako stvorený na výživu rodiny počas chatárskeho víkendu. Stačí mať k nemu dobrý...
Rybie filé trocha inak
U nás sa varí už dávno, je z nejakého starého časopisu. Väčšina pozná rybie filé ako vyprážané,...
Slovensko- grécky šalát
Zeleninu očistite, zbavte jadier a nakrájajte na hrubšie kúsky, prúžky, kolieska a kocky...
Čertovská omeleta
Na oleji urestujeme kolieska klobásy, pridáme nakrájané feferónky, kapie a premiešame. Túto zmes zalejeme vajcami...
Zbojnícke mäso so syrom
Mäso pokrájame na hrubšie pásiky, osolíme, okoreníme a opražíme na oleji. Cibuľu pokrájame nadrobno...
Lovecký kotlíkový guláš
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...
Zaváraný bulharský šalát
Najprv si uvaríme nálev a necháme ho vychladnúť. Medzitým umytú a očistenú zeleninu pokrájame – papriku,...
Hubovo–papriková nátierka
Cibuľu pokrájame nadrobno, osmažíme, pridáme pokrájanú papriku, huby a podusíme. Ochutíme, vychladnuté...
Pikantné bravčové rebierko
Z bravčového opracovaného karé odsekneme rebierko. Jemne naklepeme, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji.
Pikantné cukiny
Všetky ingrediencie na nálev (voda, ocot, kryštálový cukor, deko, celé čierne korenie) ...