Uhorkovy šalát zaváraný

mamina2 - fotkamamina2, 8. septembra 2010
Uhorkovy šalát zaváraný
Foto: mamina2
70 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

3 kg
8 ks
5-6 ks
nálev :
400 ml
4 čl
 podla chuti




Postup

  1. 1

    Uhorky si umyjeme , ošupeme ak myju hrubu šupu a nakrajame na krajači na kolieska. cibulku ci tiež ošupeme nakrajame na kolieska a pridáme k uhorkám. nakrajame k nim aj feferonky...

    Uhorkovy šalát zaváraný - obrázok 1
  2. 2

    spravime si nalev :v octe vymiešame cukor a vegetu a nalejeme to k uhorkovej zmesy...nechame to stat hodinu a potom sterilizujeme 15 min...

    Uhorkovy šalát zaváraný - obrázok 2

Diskusia k receptu

anene
Určite vyskúšam, už dlho hľadám recept na uhorkový šalát, ktorý sa dá odložiť. Neviem prečo vegeta? Nestačí soľ.
Moja mamina bola raz na nlávšsteve v zime u svojej priateľky a k jedlu im podávala uhorkový šalát. Len toľko vieme, že uhroky mala nastrúhané v päť litrovom pohári a ako šalát ich pripravila keď potrebovala. Bohužiaľ priateľka už nežije a nikdy sme sa nedozvedeli ako to robila. Ak niekto viete poraďte.Dakujem.
evia
Ja uhorky mrazím a potom v zime iba nechám voľne rozmraziť a dochutím klasickým nálevom, soľ, cukor, ocot, cesnak a navrch trochu mletej papriky. Sterilizovaný uhorkový šalát som robila tiež, ale asi som zle vysterilizovala, lebo uhorky som mala mäkké, takže odvtedy iba mrazím.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
ja som uhorky taktiež zmrazovala, ale nebola som spokojná.Boli nejaké mäkké a akoby mazľavé. Ak dáte dobrý osvedčený recept aj ja sa poteším.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Čítala som vyjadrenie odborníkov, ktorí tvrdia, že zelenina, ktorá má veľa vody sa nedoporučuje zmrazovať.
mamina2
ani ja neviem preco vegeta ,ja davam tu bez glutamanu ale iba 2 čl...robieva sa to aj bez supania ale to tie skorsie...
marca
ja robim podobne, len pridam ešte nastruhanú mrkvu na tenké kolieska. Pokrajanú zeleninu posolim , necham asi hod. zmäknuť , potom trochu vytlačim pustenú šťavu, dam do pohárov a zalievam sladkokyslým precedeným nálevom ako na uhorky ( zo zelka, deka a pod.). Potom klasicky zasterilizujem. Je to dobré.
samanka
@esi tiež som zmrazovala uhorky na šalát, postrúhané, nevyžmýkané, len jemne scedené. Po rozmrazení boli dobré, ale musia to byť mladé uhorky, keď nastrúhaš veľké a staršie, po rozmrazení majú chuť ako, s prepáčením, vecheť (ešte som nekoštovala vecheť, ale tak nejako si jeho chuť predstavujem.)
andula1964
uhorky na šalát zmrazujem,musia byť nastruhané hrubšie ako aj na tento zaváraný šalát i ten robim,no manželovi tam vadi tá vegeta,no aj tak som ho narobila,detom chutí a on nech sa prispôsobí :D
zitar
presne ako@andula1964 , uhorky na mrazenie musia byť nakrájané trošku hrubšie, ja ich mrazím roky a zatiaľ sme vechte nejedli, cha, cha, cha. Jáj, a ešte je dôležité ich hneď ukladať do mraziaku, aby nepúšťali veľa šťavy. Môj muž strúha, ja hneď balím do sáčkov a ukladám do mrazničky.
torticka
Aj ja som dala do mraziaka uhorky s cibuľou. A mala som ich ako s prepáčením vecheť. Ale boli nakrájané na tenko. Skúsim ich nakrájať na hrubšie.
evanaaa
Zmrazila by som aj ja, ale to by som musela mať ešte jednu mrazničku. A ďalšia nevýhoda je, že je to časovo obmedzené, veď treba aj odmrazovať a potom čo s tým.
alona
vyzera to velmi dobre musím skúsit
nadena
na takyto recept som dlho cakala dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia