:-))) je fakt výborná, nahrianky, do gulášov, na cestoviny,...ja ju volám "čert" a nesterizujem, horúce dám do malých pohárikov, ottčím na 10 min. hore dnom a potom prevrátim späť a nechám pomaly pod dekou vychladnúť /tak robím aj všetky džemy/, nekazia sa mi :-)))
Kedysi ju vyrábala trnavská konzerváreň, ktorá patrila pod cukrovar. Volala sa Trnavská nátierka. Plnili ju do malých konzerv a robili sladkú aj ostrú. Bola taká dobrá, že sa do obchodov prakticky nedostala, konzervári je stačili popredať rodine a známym rovno z výroby. Konzerváreň je fuč, cukrovar je fuč, ale našťastie máme recept. Tak ak si chceme pochutiť, stačí počkať na leto a hor sa do práce.
:-) aj ja som ju kedysi kupovávala pod názvom SABA, moji chlapci si ju tak obľibili /tiež v minulom storočí i tisícročí /, že som bola donútená si tento recept zaobstarať a robievam ju zväčša v septembri :-)
Diskusia k receptu