Papriková nátierka

arnoud - bez fotkyarnoud, 21. mája 2010

Suroviny

1 kg
1 kg
1 kg
1 hlávka
5 ks
70 g
50 g
1 dl
1,5 dl




Postup

  1. 1

    Všetko pokrájať a variť 1 hodinu.

  2. 2

    Rozmixovať, naliať do pohárov a zasterilizovať.

Diskusia k receptu

zdezda
:-))) je fakt výborná, nahrianky, do gulášov, na cestoviny,...ja ju volám "čert" a nesterizujem, horúce dám do malých pohárikov, ottčím na 10 min. hore dnom a potom prevrátim späť a nechám pomaly pod dekou vychladnúť /tak robím aj všetky džemy/, nekazia sa mi :-)))
hanina
Robím tiež tak ako Zdezda - len bez feferóniek - nemáme radi. Je veľmi dobrá.
zitar
Ja tiež nesterilizujem, len nechám pod dekou.
sovka62
Kedysi ju vyrábala trnavská konzerváreň, ktorá patrila pod cukrovar. Volala sa Trnavská nátierka. Plnili ju do malých konzerv a robili sladkú aj ostrú. Bola taká dobrá, že sa do obchodov prakticky nedostala, konzervári je stačili popredať rodine a známym rovno z výroby. Konzerváreň je fuč, cukrovar je fuč, ale našťastie máme recept. Tak ak si chceme pochutiť, stačí počkať na leto a hor sa do práce.
ab2103
robím ju už dlho, jednu dávku mixujem na hladko a druhú len meliem a keď nemá kto ísť do pivnice po lečo dobrá je aj pod mäsko
sherin
Ja sterilizujem vsetko a pikantna natierka je velmi dobra. Ja som tiez ju kupovala este v minulom storoci ako sovka62 :-)
zdezda
:-) aj ja som ju kedysi kupovávala pod názvom SABA, moji chlapci si ju tak obľibili /tiež v minulom storočí i tisícročí /, že som bola donútená si tento recept zaobstarať a robievam ju zväčša v septembri :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia