Práve dnes som údené kolienka varila vo fazuľovici. Syn prišiel s požiadavkou, že on by radšej pečené, tak som jedno takmer uvarené vybrala a mrskla na pekáč, podliala čiernym pivkom, pridala cesnačik a upiekla do chrumkavej kožtičky. Bola veľká bašta.
Keď koleno na samostatné jedlo nikdy nevarím s vazuľou,jedine s cibuľou, cesnakom a korením .Vtedy má výbornú chuť.Keď s fazuľou tak tam ostane alebo každé varím zvlášť a potom dám dohromady.Narobili ste mi chute.
V recepte nie je uvedene, do akej vody dame koleno varit. Podla mna sa ma dat do vriacej, aby sa hned zrazili bielkoviny. Ked nam zalezi na vyvare, vtedy davame do studenej vody varit koleno alkebo ine maso.
Marienka, nebuď detailista, veď to je koleno údené aj so zeleninou a tam sa asi už nemá čo uzatvárať. To len pri surovom, ale každý to tak nerobí, ako napr. aj pri polievke - vývare.
Diskusia k receptu