Varené údené koleno

Jozef Preisinger
kuchár z Camouflage restaurant, 29. októbra 2010
Varené údené koleno
Foto: Pravda - Robert Hüttner
2
porcie
5 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Koleno dáme variť do vody spolu s koreňovou zeleninou a korením. Varíme cca 1,5 hodiny.

  2. 2

    Podávame s horčicou, chrenom, baraními rohmi, feferónkami a chlebom.

Diskusia k receptu

torticka
Sandry, pošli mi koleno. Zvyšok mám. Keby si vedela, ako mi tečú sliny.
evanaaa
Koleno- údené, vykostené sme mali pred dvoma dňami, varilo sa s fazuľovicou, ale jedlo zvlášť.
evanaaa
Miška, deťúrence sú tam chutné, myslela som, že už sú väčšie.
zdenkab
Práve dnes som údené kolienka varila vo fazuľovici. Syn prišiel s požiadavkou, že on by radšej pečené, tak som jedno takmer uvarené vybrala a mrskla na pekáč, podliala čiernym pivkom, pridala cesnačik a upiekla do chrumkavej kožtičky. Bola veľká bašta.
bozulka
Keď koleno na samostatné jedlo nikdy nevarím s vazuľou,jedine s cibuľou, cesnakom a korením .Vtedy má výbornú chuť.Keď s fazuľou tak tam ostane alebo každé varím zvlášť a potom dám dohromady.Narobili ste mi chute.
matased
Na toto mám už dávnejšie chuť...už aj koleno mám kúpené!
marienka44
V recepte nie je uvedene, do akej vody dame koleno varit. Podla mna sa ma dat do vriacej, aby sa hned zrazili bielkoviny. Ked nam zalezi na vyvare, vtedy davame do studenej vody varit koleno alkebo ine maso.
evanaaa
Marienka, nebuď detailista, veď to je koleno údené aj so zeleninou a tam sa asi už nemá čo uzatvárať. To len pri surovom, ale každý to tak nerobí, ako napr. aj pri polievke - vývare.
jozka2
evanaaa,dobre,ze je marienka44 na varecha treba aj detailistov hlavne pre zaciatocnikov,rada citam jej komentare.Kolienko by som si dala as horcisou.