Slovensko- grécky šalát

feroad - bez fotkyferoad, 25. decembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
3 ks
2 ks
2 ks
2 ks
150 g
150 g
2 PL
podľa chuti
1 KL
1 pl
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zeleninu očistite, zbavte jadier a nakrájajte na hrubšie kúsky, prúžky, kolieska a kocky. Potom ju dajte do hlbšej misy, zalejte zmesou oleja a octu, ktorú ste osolili a okorenili mletým čiernym korením. Premiešajte,posypte kúskami bryndze, ozdobte čiernymi olivami a nakoniec posypte nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

nyja
ja takto isto robievam šalát s fetou, alebo keď nemám fetu, tak s takým syrom, čo predávajú v Lidli - Syr balkánskeho typu sa to volá. A olivy máme radšej zelené :-) Niekedy vyskúšam s tou bryndzou.
eva53
s bryndzou sa nedá nič pokaziť , skúsim bez olív , lebo žiaľ okrem oleja a mydla nič olivové nemôžem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia