Mám niekoľko zamilovaných chuťoviek a toto je jedna z nich.Povodný recept je od pána j.Satinského.Doteraz prekvapil každého kto u nás túto dobrotu ochutnal.
Postup
-
1
Hrozno odstopkujeme ,umyjeme,dáme do 3dcl.pohárov,pridáme 1-3 / viac nedoporučujem/ feferonky,zalejeme vychladnutým nálevom,ktorý urobíme podľa návodu napríkad ZELKO zaviečkujeme a dáme sterilizovať,len toľko aby chytili viečka.Ináč by sa hrozno rozvarilo. Podávame na studené pohostenie.Určite budú hostia prekvapení. Z tohoto množstva budú 4-5 pohárov
Ja mám zasa super rýchly a chutný nálev na všetku zeleninu - mám naložené cesnakové strúčiky, pásiky papriky, polovice rajčín....Vložím ho do receptov.
Sjuz co sa tyka toho hrozna z dnesnej ponuky je vyborne,ale snaz sa aby boli bez kostok take to dlhe/ ako olivy/ ale nic sa nestane ked bude aj s jadierkami,hlavne aby bolo velke.