Moja malá chuťovka - Pikantné hrozno

bozulka - fotkabozulka, 2. februára 2010

Mám niekoľko zamilovaných chuťoviek a toto je jedna z nich.Povodný recept je od pána j.Satinského.Doteraz prekvapil každého kto u nás túto dobrotu ochutnal.

Suroviny

1  kg
2 ks




Postup

  1. 1

    Hrozno odstopkujeme ,umyjeme,dáme do 3dcl.pohárov,pridáme 1-3 / viac nedoporučujem/ feferonky,zalejeme vychladnutým nálevom,ktorý urobíme podľa návodu napríkad ZELKO zaviečkujeme a dáme sterilizovať,len toľko aby chytili viečka.Ináč by sa hrozno rozvarilo. Podávame na studené pohostenie.Určite budú hostia prekvapení. Z tohoto množstva budú 4-5 pohárov

Diskusia k receptu

sbohemrozume
Krásný recept, proč mě to nenapadlo? A co to dát rovnou do nálevu z feferonů - pro případ, že to potřebuji co nejdříve, vyzkouším.
bozulka
Neviem,tak som to neskusala,ale myslim si,ze vsetko chce svoj cas aby to bolo dokonale.Pokial mate rada pikantne urcite bude chutit.
bozulka
Určite je!Len niekedy vyrazí pot na čelo.Vždy " škodoradostne" čakám na prvú reakciu nových ochutnávačov,ktorí si hrozno berú v presvedčení,že budú papať olivy.Je to šok,ale za tie dlhé roky som mala iba jednu negatívnu reakciu.
tinca
Aj ja sa podelím s jednou chuťovkou: vyskúšajte v sezóne pripraviť marhuľový kompót ako kyslé uhorky:na dno pohárov nakrájaná cibuľka,strúčik cesnaku pár zrniek čier.korenia, jedno nové, bobkový list, proste to čo do uhoiek. Zaliať uhorkovým nálevom a steril.ako marhuľový kompót cca 3O minút/90 stup.C. Výborné!!!
sjuz
Tak pikantné ja môžem vždy a všade a poriadne:)! Hneď sa na to vrhnem, aj keď nie som si istá, či to hrozno, čo sa práve predáva bude to pravé orechové....ale skúsim. Už sa teším!
Ja mám zasa super rýchly a chutný nálev na všetku zeleninu - mám naložené cesnakové strúčiky, pásiky papriky, polovice rajčín....Vložím ho do receptov.
mamenka
To je určite dobré! Veď počuli ste od pána J.Satinského, že mu niečo nechutilo? Aj tak vyzeral, že papkal samé dobroty.
bozulka
Tie marhule vyskusam,mozno skusim dat nakoniec aspon polovicu feferonky co Vy nato?
Sjuz co sa tyka toho hrozna z dnesnej ponuky je vyborne,ale snaz sa aby boli bez kostok take to dlhe/ ako olivy/ ale nic sa nestane ked bude aj s jadierkami,hlavne aby bolo velke.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia