Zaváraný bulharský šalát

redakcia - fotkaredakcia, 21. septembra 2009
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 kg
2 kg
10 ks
6 ks
250 ml
0,5 l
200 ml
1 balenie
4 PL




Postup

  1. 1

    Najprv si uvaríme nálev a necháme ho vychladnúť. Medzitým umytú a očistenú zeleninu pokrájame – papriku, cibuľu a uhorky na kolieska, feferóny aj so zrnkami na kolieska, rajčiny na mesiačiky.

  2. 2

    Všetko dáme do väčšej nádoby a zalejeme nálevom. Prikryté necháme aspoň 3 hodiny stáť, pričom šalát občas premiešame.

  3. 3

    Plníme do pohárov, zalejeme nálevom, ktorý zostal v nádobe, a sterilizujeme 30 minút.

Diskusia k receptu

Vymazať
58vlasta
Tiež mám podobný recept na Bulharský šalát sterilizovaný...Dobrá príloha k mäsu. Pridám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia