Štipľavá pochutina

voz12 - fotkavoz12, 1. októbra 2010

Túto pochutinu pripravujem v jeseni,keď sú všetky ingrediencie a používam ju počas potreby ako prídavok do rozličných pikantných jedál.

1 minút
príprava
1 minút
na 100 °C

Suroviny

2 kg
2 kg
1 kg
1 kg
2 dcl
1 ks alebo zelko

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistitˇzeleninu.

  2. 2

    Podrvitˇv mlynčeku,alebo posekatˇv mixeri.

  3. 3

    Do hrnca vyliatˇ olej a všetku pomixovanú zeleninu. Dusíme pol hodinu.Ešte horúce naplníme do fliaš a sterilizujeme pri teplote100°20 až 30 min.

Recept je zaradený do kategórií:
Zeleninové jedlá, Slovenská kuchyňa, Prílohy a omáčky, Dusené

Diskusia k receptu

janazjarku
Aj pre mňa , ale bude stačiť polovičná dávka vzhľadom k veľkosti bytu :-D
furdica
ja som už jednu davku akosi pojedla ,ale chili bolo viac ,a vlastne to bolo len chili kapie ako cili v tvojom recepte .bol to obrateny recept teraz urobim tento menej štiplavy aby to mohli jest aj fajnovy u nas anie len plechove huby
voz12
ja to robím hlavne manželovi,ktorý vždy hlˇadal v marketoch štiplˇavé pochutiny,ktoré neboli vždy lacné a ani chutné
zsuzsu
ja pridávam aj šampinony z konzervy a voláme to Uncle Bens...dá sa to pridať do všeličoho pri varení a úžasne chutí aj s chlebíkom :)) robievam tú menej pikantnú verziu,ale každý si spraví podľa chuti...
abdul
Ten 1 kg feferónov musí byť zabiják. :-)) Ja som sa uspokojil len s 40 dkg.