Postup
-
1
každý rok si robím sudovú kapustu,ked začne uhorková sezona poslednú vyberiem... do súdka čo my ostala voda po kapuste vkladám 10 až 15 cm narezané uhorky s koleskom cibule vo vnútri,pridám kôpor,feferonky alebo baranie rohy.... za týždeň sú jak šampanské..........stačí mastný chleba......a pivo.....
Dáva ich do toho ťažkého hlineného hrnca s pokličkou. Do žlabu kam zapadá poklička naleje vodu, aby dobre tesnil a potom iba vidno ako sa robia v žlabe malé bublinky z kvasenia.
rostiahnem a vložím krúžok cibule.........
5-litrových fliaš. Pochutiny dávam od oka a robím s a aj bez feferoniek
Posledné roky robím ich do 2-3 litrových plastových fliaš.Tieto majú v"a čšie otvory, aby som ich nemusela preklajovať na polky alebo št¨vrťky, len ich poprepichujem. Tento recept mám od mojej netere z NZ a velˇmi sa nám osvedčil. Aha a na liter vody dávam 1PL soli.