Rybie filé trocha inak

anad - bez fotkyanad, 3. januára 2010

U nás sa varí už dávno,je z nejakého starého časopisu.Väčšina pozná rybie filé ako vyprážané,toto je veľmi chutná zmena.

Suroviny

1 kg
1 ks
3 strúčiky
podľa chuti
6 ks
3 dcl
6 guliek




Postup

  1. 1

    Cibuľu opražíme na oleji do zlata.Odstavíme nasypeme čajovú lyžižku mletej papriky,premiešame a dáme na oheň.Pridáme na kocky nakrájané rybie filé,zalejeme horúcou vodou,pridáme vegetu,cesnak,mleté čierne korenie,feferonky-najlepšie sú čerstvé,stači ich prekrojiť na polovicu,množstvo podľa chuti,ale je to dobré keď to je pikantné,zľahka to premiešame.Navrch dáme bobkový list,nové korenie a klinčeky(je dobré ich zaviazať do gázy).

  2. 2

    Dusíme pod pokrievkou 20 minút. NEMIEŠAME. Vyberieme listy,nové korenie a klinčeky,zalejeme kečupom v ktorom sme rozmiešali múku.Zľahka premiešame,necháme zovrieť a necháme 10minút stáť pod pokrievkou.Ideálna príloha je kari ryža

Diskusia k receptu

mamina60
Áno, je to výborné, len naši kečup "nemusia", tak som ho nahradila malým lečom - a oblizovali si prsty. Odporúčam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia