Hovädzí pikantný kotlík s fazuľou

Branislav Krestián
šéfkuchár hotela Čingov v Smižanoch, 19. marca 2010
Hovädzí pikantný kotlík s fazuľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

600 g
600 g
1,5 dl
200 g
200 g
30 g
100 g
100 g
 podľa potreby
 podľa potreby
 podľa potreby
 podľa potreby
 podľa potreby
 podľa potreby
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Základom dobrého guláša je cibuľa, pomer cibule sa rovná pomeru mäsa. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso, zeleninu, predvarenú veľkú červenú fazuľu a paradajkový pretlak. Spolu popražíme, pridáme papriku, soľ, gulášové korenie.

  2. 2

    Podlejeme vodou alebo pripraveným vývarom, pridáme lečo a spolu varíme, kým mäso nezmäkne. Pred dokončením pridáme zmes lesných sušených alebo mrazených húb. Krátko povaríme, potom zahustíme zátrepkou.

  3. 3

    Zasa krátko povaríme a pridáme brusnice. Nakoniec dochutíme pretlačeným cesnakom, feferónkou a vegetou bez glutamanu.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Fazuľa nie je len spestrením guláša, môžete ju využiť aj pri dusení bravčového alebo hydinového mäsa. Robí sa to veľmi často v mexickej kuchyni. Vegetariáni ocenia fazuľový guláš bez mäsa.

Diskusia k receptu

alena45
nemyslím jody. Viac sa to podobá na maďarský babgulyas, či ako sa to píše. Tento víkend susedia robili kotlíkový guláš a ja fazuľovú polievku so zeleninou. Dali mi za 2 misky, tak som to zmiešala s polievkou a bolo to výborné. Až na tie hríby, tie nebolo toho roku z čoho nasušiť.
satin22
Nemá to chybu,ja by som tam dal pred dokončením domácu klobásu
Primňerene..........




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia