Hovädzí pikantný kotlík s fazuľou
šéfkuchár hotela Čingov v Smižanoch, 19. marca 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Suroviny
600 g |
|
600 g |
|
1,5 dl |
|
200 g |
|
200 g |
|
30 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Základom dobrého guláša je cibuľa, pomer cibule sa rovná pomeru mäsa. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso, zeleninu, predvarenú veľkú červenú fazuľu a paradajkový pretlak. Spolu popražíme, pridáme papriku, soľ, gulášové korenie.
- 2
Podlejeme vodou alebo pripraveným vývarom, pridáme lečo a spolu varíme, kým mäso nezmäkne. Pred dokončením pridáme zmes lesných sušených alebo mrazených húb. Krátko povaríme, potom zahustíme zátrepkou.
- 3
Zasa krátko povaríme a pridáme brusnice. Nakoniec dochutíme pretlačeným cesnakom, feferónkou a vegetou bez glutamanu.
- 4
NÁŠ TIP: Fazuľa nie je len spestrením guláša, môžete ju využiť aj pri dusení bravčového alebo hydinového mäsa. Robí sa to veľmi často v mexickej kuchyni. Vegetariáni ocenia fazuľový guláš bez mäsa.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Primňerene..........